Σε κατάσταση υψίστου συναγερμού τέθηκαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση της Βόρειας Κορέας, μετά την πυρηνική δοκιμή που ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ την περασμένη εβδομάδα.
Ο στρατηγός Κέρτις Σκαπαρότι, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα, έδωσε τη σχετική εντολή κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε αεροπορική βάση εκεί, την οποία λειτουργούν από κοινού η Ουάσιγκτον και η Σεούλ.
Κιμ Γιονγκ Ουν: “Για να υπερασπιστούμε την ειρήνη με αποτελεσματικό τρόπο”
Στην ανάγκη αποτροπής ενός πυρηνικού πολέμου με τις ΗΠΑ απέδωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου που πραγματοποίησε η χώρα του την περασμένη Τετάρτη.
«Αυτή η πυρηνική δοκιμή ήταν ένα μέτρο αυτοάμυνας για να υπερασπιστούμε την ειρήνη με αποτελεσματικό τρόπο στην κορεατική χερσόνησο και την περιφερειακή ασφάλεια ενώπιον των κινδύνων ενός πυρηνικού πολέμου που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές με επικεφαλής τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Πρόκειται για νόμιμο δικαίωμα ενός κυρίαρχου Κράτους, για μια δίκαιη ενέργεια που κανείς δε μπορεί να επικρίνει» πρόσθεσε.
