Οι εξεγέρσεις στον μουσουλμανικό κόσμο συνεχίζονται και πολλαπλασιάζονται καθώς αναβρασμός επικρατεί στην μια χώρα μετά την άλλη από το Ιράν, μέχρι το Τζιμπουτί.
Για 174 νεκρούς από το Σάββατο στη Λιβύη κάνει λόγο το Human Rights Watch (HRW), ενώ ιατρικές πηγές δηλώνουν ότι οι νεκροί ανέρχονται σε πάνω από 200. Μετά από εμφάνιση του στην τηλεόραση ο υιός Καντάφι, Σείφ Αλ-Ισλαμ, δήλωσε ότι ο πατέρας του θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις απειλώντας παράλληλα «αυτούς που υποκινούν τις εξεγέρσεις», ότι «θα οδηγήσουν την χώρα σε εμφύλιο πόλεμο». «Δεν είμαστε Τυνησία και Αίγυπτος», δήλωσε.
Αναλυτές του Al Jazeera κάνουν λόγο για «δηλώσεις απελπισίας» που προσπαθούν να εκβιάσουν τους εξεγερμένους και την Δύση. Το πιθανότερο είναι να μην καμφθούν οι αντιστάσεις απέναντι στο καθεστώς αλλά από την άλλη προκαλεί ανησυχία στην Δύση το χάος που θα επικρατήσει με έναν εμφύλιο πόλεμο και μια ενδεχόμενη ανάδειξη ισλαμιστικών ομάδων που θα καταλάβουν περιοχές της χώρας.
Η κυβέρνηση του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τον διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, ανώτατος αξιωματούχος της σιιτικής αντιπολίτευσης του Μπαχρέιν αντέτεινε ότι η έναρξη του πολιτικού διαλόγου εξαρτάται από την παραίτηση της κυβέρνησης. Χιλιάδες υπήκοοι του Μπαχρέιν έχουν καταλάβει σήμερα την Πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάμα, επίκεντρο της αντίθεσης προς το καθεστώς.
Στις νέες βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας το Σάββατο σκοτώθηκε ένας έφηβος και πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Άντεν, στη νότια Υεμένη, ενώ αντικαθεστωτικοί και οπαδοί του προέδρου Άλι Αμπντάλα αλ Σάλεχ συγκρούστηκαν ξανά και στην πρωτεύουσα Σαναά.
Στο Μαρόκο, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στην πρωτεύουσα να απαιτήσουν ένα νέο σύνταγμα. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ζητώντας οικονομικές ευκαιρίες, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, καλύτερες υπηρεσίες υγείας και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους διαβίωσης κατά τη διάρκεια της πορείας στην κεντρική λεωφόρο Χασάν στο Ραμπάτ, την Κυριακή. Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο ήταν πάνω από 5.000. Πολλοί στο πλήθος ανέμιζεαν σημαίες της Τυνησίας και της Αιγύπτου σε αναγνώριση των εξεγέρσεων που ανέτρεψαν τις μακροχρόνια κυβερνήσεις των δύο χωρών.
Χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους της Τεχεράνης και άλλων ιρανικών πόλεων, αγνοώντας την επίσημη απαγόρευση και θυμίζοντας τις μαζικές διαμαρτυρίες που συντάραξαν το Ιράν, μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές του 2009.
Στο Τζιμπουτί, τρεις σημαντικές προσωπικότητες της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν μετά τη πρωτοφανή διαδήλωση κατά του καθεστώτος του προέδρου Ισμαήλ Όμαρ Γκουέλεχ, η οποία εξελίχθηκε σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων.
Οι διαδηλωτές ζητούσαν την αποχώρηση του προέδρου Γκουέλεχ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1999 και θα είναι υποψήφιος για τρίτη φορά στις επόμενες προεδρικές εκλογές.