Σάλος από τις αποκαλύψεις γερμανικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από Ευρωπαίους αξιωματούχους να αλλάξουν τα στοιχεία του ελλείμματος του προυπολογισμού. ”Reorganise the figures’, φέρεται να είπε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, έχοντας αποκομίσει την ανάλογη εμπειρία, από τα χρόνια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Τρεις ολόκληρες σελίδες αφιερώνει η γερμανική «Die Zeit» στο ταξίδι του μέλους της ΕΚΤ Γιέργκ Άσμουσεν στην Ελλάδα, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όλες τις κινήσεις του από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη χώρα.
Το κείμενο που υπογράφουν οι Μαρκ Σίριτς και Γιάνα Σιμόν, είναι αποκαλυπτικό των όσων συμβαίνουν στις συναντήσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων με μέλη της κυβέρνησης.
«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε! Άκουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά, εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε η διαφορά με τους στόχους να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί. ”Reorganise the figures”, είπε. Για τον Άσμουσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικό της ”παλιάς Ελλάδας”. Ξεπερασμένες, μη αποδοτικές αντιλήψεις, οι οποίες δεν βρίσκουν πια κατανόηση», γράφει κατά λέξη το δημοσίευμα.
