in , , , ,

Σάββατο 24 Απρίλη: «Όχι στην κατάργηση του 8ώρου, κάτω τα χέρια από την απεργία»

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να εισαχθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή από την κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες καλούν Εργατικές Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 12.00 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας με τους διοργανωτές να σημειώνουν: «Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε, να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας!».

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση το νέο αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που προβλέπει δεκάωρη δουλειά, πλήρη ευελιξία για τις επιχειρήσεις, συρρίκνωσης του δικαιώματος στην απεργίας με απαγόρευση της περιφρούρησης, ποινικοποίηση των αγώνων και ριζική περιστολή του δικαιώματος στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, όλα αυτά βέβαια σε βάρος της τάξης μας και σε όφελος των εργοδοτών.

Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με την εμφάνιση της πανδημίας. Η ζωή μας έχει αλλάξει δραματικά. Από την μια η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση με τους χιλιάδες νεκρούς και από την άλλη η γενικευμένη αντεργατική αντιλαϊκή επίθεση στα εργασιακά, λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, τις δημοκρατικές ελευθερίες. Ο λαός μας και η νεολαία πληρώνει με χαμένες ζωές με δραματική επιδείνωση συνολικά της ζωής του το καταστροφικό αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία στην κυριολεξία δολοφονεί! Με όπλα την νομοθέτηση αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων, την άγρια κρατική καταστολή, την στήριξη από τα εξαγορασμένα ΜΜΕ, αλλά και την κοινοβουλευτική συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ – Βελόπουλου, η κυβέρνηση προχωρά σε μια σειρά αντιδραστικών τομών σε οικονομία, παιδεία, εργασία και στην προσπάθεια κατάργησης ακόμα και των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών

Σε αυτή την άθλια επίθεση της κυβέρνησης, οι παρατάξεις του κυβερνητικού, εργοδοτικού και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και σε πολλά συνδικάτα έχουν επιλέξει ξανά την στήριξη στην κυβέρνηση και στον ΣΕΒ, απαίτηση του οποίου εξάλλου είναι ο αντεργατικός – αντισυνδικαλιστικός νόμος. Γι αυτό το βάρος για το ξεδίπλωμα των αγώνων πέφτει στις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις.Οι κινητοποιήσεις που έγιναν σε δεκάδες πόλεις της χώρας μαζί με τις φοιτητικές διαδηλώσεις, τους αγώνες των υγειονομικών, τις εργατικές διαδηλώσεις και απεργίες, αποτελούν ρωγμές αμφισβήτησης της ασκούμενης πολιτικής και της κυβέρνησης.

Το επόμενο διάστημα πρέπει να μας βρει ξανά στους δρόμους, ενωμένους απέναντι στους σχεδιασμούς τους. Σηκώνουμε ανάστημα και παίρνουμε στα χέρια μας τον αγώνα για ανατροπή.

Παλεύουμε για την ανάπτυξη κινητοποιήσεων και απεργιών άμεσα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης/ΣΕΒ/ΕΕ, για να μην κατατεθεί το αντεργατικό τερατούργημα.

Όχι στην κατάργηση του 8ώρου, κάτω τα χέρια από την απεργία. 5νθημερο-8ωρο, αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά

Ανάπτυξη και κλιμάκωση των απεργιών και των αγώνων για να μην κατατεθεί το αντεργατικό τερατούργημα.

Το Σάββατο 24 Απρίλη, προχωράμε σε συγκέντρωση 12μ. στον πεζόδρομο Αγίας`Σοφίας

Εργατικές Συλλογικότητες Θεσσαλονίκης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αυτοκινητοπομπή κατά της καύσης απορριμάτων στο ΤΙΤΑΝ την Κυριακή 25 Απριλίου

Ma Rainey’s Black Bottom