in

Σαμαράς: Στρίψαμε το καράβι στο δρόμο της ανάπτυξης

Σαμαράς: Στρίψαμε το καράβι στο δρόμο της ανάπτυξης

Παρέμβαση στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την απασχόληση που πραγματοποιείται στο Μιλάνο έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στις πολιτικές που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

«Απευθύνομαι σε εσάς ως ο πρωθυπουργός της χώρας με τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ Όμως, με βλέπετε αισιόδοξο, γιατί οι Έλληνες, με πολλές και προσωπικές θυσίες, κατάφεραν και “έστριψαν το καράβι στο δρόμο της Ανάπτυξης”» είπε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι η Ελλάδα φεύγει από την κρίσιμη και πολύ δύσκολη περίοδο των έξι ετών ύφεσης. «Αυτό το τρίμηνο, η οικονομία μας για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, γυρίζει σε θετικό πρόσημο και η ανάπτυξη το 2015 θα είναι ισχυρή και βιώσιμη»

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η ανεργία παραμένει ιδιαίτερα υψηλή, ωστόσο χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το ότι «το ποσοστό της μειώνεται πλέον σταθερά τρίμηνο με το τρίμηνο», τονίζοντας ότι όλες οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα αποκλιμακωθεί ταχύτερα στο επόμενο διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων παιδικού εμβολίου κατά της μηνιγγίτιδας

Δραγασάκης: Εφοπλιστές και εκδότες τηλεφωνούν και ακυρώνουν νόμους και πρόστιμα