in , , , ,

Πρωτοβουλία για τον ΟΑΣΘ: Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε όλες τις γραμμές

Φωτογραφία αρχείου: Δημήτρης Τοσίδης

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της, καυτηριάζει το γεγονός της απόσυρσης λεοφωρείων του ΟΑΣΘ λόγω έλλειψης κλιματισμου και ζητάει να παρθεί μία σειρά μέτρων που θα αυξήσουν τα δρομολόγια και θα προστατεύσουν την υγεία εργαζομένων και επιβατών.

Η Πρωτοβουλία αναφέρει:

«Περισσότερα από 50 λεωφορεία απέσυρε την προηγούμενη εβδομάδα ο ΟΑΣΘ από την κυκλοφορία εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην πόλη. Κύρια αιτία γι’ αυτή την κίνηση ήταν η έλλειψη κλιματισμού. Κάποια από αυτά είχαν βλάβη στα κλιματιστικά μηχανήματα ενώ άλλα απλά δεν διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα. Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν και τα μεταχειρισμένα λεωφορεία που αγοράστηκαν από τη Λειψία. Η αγορά των λεωφορείων αυτών ήταν από τις κύριες κινήσεις του δήμου Θεσσαλονίκης που με τα λεφτά των Θεσσαλονικέων έβγαζε την κυβέρνηση και τον ΟΑΣΘ από τη δύσκολη θέση να πράξουν άμεσα τα δέοντα για την αντιμετώπιση της έλλειψης οχημάτων. Ωστόσο γρήγορα αποδείχτηκαν προβληματικά αφού αρχικά υπήρξαν περιστατικά υπερθέρμανσης με αποτέλεσμα να πιάνει φωτιά ο καταλύτης τους ενώ στη συνέχεια τα 32 από τα 49 αυτά λεωφορεία αποσύρθηκαν σιωπηλά από την κυκλοφορία λόγω διαφόρων προβλημάτων. Το τελειωτικό χτύπημα σ’ αυτή την “επένδυση” ήρθαν να δώσουν οι υψηλές θερμοκρασίες, ενώ οι δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΘ ότι “μέχρι τους 28 βαθμούς δεν υπάρχει πρόβλημα” μόνο θυμηδία προκαλεί. Όσον αφορά τα 180 λεωφορεία που αποκτήθηκαν με leasing, κυκλοφορούν μόλις 130 αφού τα υπόλοιπα είναι στο συνεργείο».

Η ασφαλής και ανθρώπινη μετακίνηση είναι λαϊκό δικαίωμα

Η ανακοίνωση συνεχίζει τονίζοντας πως «η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η κυβέρνηση αδιαφορούν πλήρως για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης που εν μέσω καύσωνα αναγκάζονται σε αυξημένη αναμονή στις στάσεις ενώ αυξάνεται και ο συνωστισμός μέσα στα λεωφορεία, κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο σε συνθήκες πανδημίας. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού. Η ασφαλής και ανθρώπινη μετακίνηση είναι λαϊκό δικαίωμα και το πρόβλημα της συγκοινωνίας απαιτεί άμεση λύση. Απαιτούμε:

Κυβέρνηση και ΟΑΣΘ να αγοράσουν ΤΩΡΑ καινούργια λεωφορεία – ΟΧΙ στον επικίνδυνο συνωστισμό σε οχήματα και στάσεις

Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε όλες τις γραμμές

Μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ και μέσα προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους

Δωρεάν και πλήρη μέσα προστασίας για όλους τους επιβάτες

Να καταργηθούν άμεσα οι απαράδεκτοι περιορισμοί στο δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων (ΚΥΑ 50807/1279/2020). Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις και τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Να σταματήσει η παραχώρηση γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ανοιχτά σούπερ μάρκετ και μεγάλα εμπορικά καταστήματα μέχρι τις 12.30 το βράδυ

Η «Πρωτοβουλία Ψ» για την καταστολή και την ιδιωτικοποίηση στον τομέα της ψυχικής υγείας