in , ,

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης διαδηλωτών/ τριών Πολυτεχνείου: Δεν πειθαρχούμε στον κυβερνητικό αυταρχισμό

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης Διαδηλωτών / Διαδηλωτριών της Πορείας του Πολυτεχνείου στην οποία γίνεται αναφορά στη νέα απαγόρευση των συναθροίσεων που επέβαλε η κυβέρνηση, στην καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης των συλληφθέντων της 17 Νοέμβρη αλλά και στη προγραμματισμένη συγκέντρωση ενάντια στην κρατική καταστολή στις 6 Φεβρουαρίου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ!

Τα νέα μέτρα Χρυσοχοΐδη θέλουν να βγάλουν στην παρανομία τη λαϊκή πάλη. Δεν θα το καταφέρουν!

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι τις 1/2! Η απαγόρευση στοχεύει στην συντριβή της της δυνατότητας του λαού, της νεολαίας και των εργαζομένων και των ανέργων να αντιστέκονται! Η αστυνομία θέλει να πατάξει τον συνωστισμό όσων αγωνίζονται και διεκδικούν, την στιγμή που ο λαός στοιβάζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία!

Γίνεται φανερό ότι ο φόβος της κυβέρνησης είναι η μαζικότητα των φοιτητικών διαδηλώσεων που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο νέος αντεκπαιδευτικός νόμος που καταργεί το δικαίωμα στις σπουδές για την λαϊκή πλειοψηφία και φέρνει την αστυνομία μέσα στις σχολές γεννά αντιστάσεις! Οι εργαζόμενοι πρέπει με τα σωματεία τους να συμπαρασταθούν και να ενισχύσουν τον αγώνα των φοιτητών!

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη για την εφαρμογή του χουντικής έμπνευσης νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων, αποτελούν απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα μας.

Με βάση το νέο δόγμα της ΕΛΑΣ, για να διεξαχθεί οποιαδήποτε διαμαρτυρία, συγκέντρωση ή διαδήλωση θα πρέπει πρώτα να έχει λάβει την κυβερνητική άδεια, δηλαδή η κυβέρνηση διεκδικεί στην πράξη το δικαίωμα να απαγορεύει όποια κινητοποίηση η ίδια θελήσει. Η αξίωση ορισμού «διοργανωτή» οποίος δήθεν θα «διαπραγματεύεται» κατόπιν αστυνομικών υποδείξεων την… αυτοδιάλυση της όποιας κινητοποίησης, το μόνο που έχει ως σκοπό είναι να στηθεί μια βιομηχανία διώξεων απέναντι στους λαϊκούς αγωνιστές. Την ίδια στιγμή, με το πρόσχημα της… «ασφάλειας τους» (!) επιχειρείται (στα πρότυπα του νομοσχεδίου Μακρόν) να περιοριστούν οι δημοσιογράφοι, προφανώς για να καταστέλλει η αστυνομία ανενόχλητη.

Η πολιτική αυτή, αποτελεί συνέχιση και κλιμάκωση της κρατικής καταστολής όπως τη γνωρίσαμε από το τελευταίο διάστημα, και με αποκορύφωμα τις διαδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκέμβρη, όπως στα πρόσφατα φοιτητικά συλλαλητήρια, όπου έγινε εκτεταμένη χρήση του δόγματος «νόμος και τάξη» της αστυνομίας, με κλομπ, χημικά, πρόστιμα, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης είναι ψεύτικα. Οι απαγορεύσεις αυτές δεν αφορούν ούτε τη δημόσια υγεία (την οποία άλλωστε οι ίδιοι υπονομεύουν με την πολιτική τους), ούτε τη δήθεν «διευθέτηση του κυκλοφοριακού προβλήματος». Οι χουντικού τύπου απαγορεύσεις τους αφορούν το φόβο τους για τις λαϊκές κινητοποιήσεις που αναπόφευκτα θα ξεσπάσουν ως αποτέλεσμα της πολιτικής τους σε υγεία, εργασιακά, παιδεία.

Δεν θα περάσει! Ο λαός δεν θα μπει στο γύψο! Η τρομοκρατία και η καταστολή θα ηττηθούν από τη μαζική λαϊκή πάλη! Ενισχύουμε την αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές. Δεν πειθαρχούμε στον κυβερνητικό αυταρχισμό! Παλεύουμε για την ανατροπή του νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, 28 ΓΕΝΑΡΗ

12:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ενάντια στον νομοσχέδιο Κεραμέως.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020

12.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ενάντια στις διώξεις, στα πρόστιμα, για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, την ίδια μέρα, για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των διαδηλωτών/διαδηλωτριών της 17ης Νοέμβρη 2020 (η ώρα θα ανακοινωθεί).

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διαδηλωτών / Διαδηλωτριών της Πορείας του Πολυτεχνείου

Blog: protoboulia17n2020.blogspot.com

Fb: protoboulia17n2020

Επικοινωνία: [email protected]

Οικονομική ενίσχυση για τα δικαστικά έξοδα των διωκόμενων: IBAN GR5501102230000022300588906

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εργαζόμενοι στο Θεαγένειο: «Χορτάσαμε χειροκροτήματα, η υπομονή μας εξαντλήθηκε»

Σωματείο εργαζομένων της Οξφόρδης: Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν έχει πανεπιστημιακή αστυνομία