Πρόταση νόμου, με την οποία ζητείται η κατάργηση του νόμου Ραγκούση περί ιθαγένειας, κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Την πρόταση νόμου που συγκέντρωσε τις υπογραφές του συνόλου των βουλευτών του κόμματος, κατέθεσε ο αρμόδιος για τον Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης του υπουργείου Εσωτερικών, βουλευτής Β’ Πειραιώς, Γιάννης Κουράκος, αμέσως μετά τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση.
“Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί προεκλογική δέσμευση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ό,τι λέμε το εννοούμε και το αποδεικνύουμε”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Πρόταση νόμου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση κατέθεσαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι και επεσήμαναν ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών.
“Αναμένουμε την έλευση της συγκεκριμένης πρότασης νόμου, προς ψήφιση, από την Ολομέλεια της Βουλής, όπου και θα φανεί ξεκάθαρα ποιες πολιτικές δυνάμεις είναι αυτές, που έχουν εσκεμμένα μετατράψει την χώρα σε σκουπιδότοπο της Γης”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.