Προκαταρκτική έρευνα για το θάνατο τεσσάρων νεογνών στο “Παπαγεωργίου”

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το θάνατο των τεσσάρων νεογνών που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», έδωσε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Λάμπρο Τσίγκα.

Κατά την έρευνα που θα διενεργήσει πταισματοδίκης, θα διερευνηθεί αν πρόκειται για θανάτους από αμέλεια και αν υπάρχουν ευθύνες των θεραπόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο θάνατος των τεσσάρων νεογνών που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», αρχικά αποδόθηκε σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, τα δύο από τα τέσσερα νεογνά κατέληξαν λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και δεν είχαν προσβληθεί από το πολυανθεκτικό μικρόβιο κλεμπσίελλα, ενώ τα άλλα δύο είχαν προσβληθεί από κλεμπσιέλλα αλλά δεν ήταν αυτό η αιτία θανάτου.

Η νεογνολογική κλινική του Παπαγεωργίου απολυμάνθηκε και εξακολουθεί να λειτουργεί.

Παράλληλα, ακόμη δύο νεογνά που νοσηλεύονται στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου έχουν νοσήσει από το μικρόβιο κλεμπσιέλλα, ενώ άλλα τέσσερα είναι φορείς.

Στα δύο νεογνά που νοσούν χορηγείται αντιβίωση, ενώ και τα έξι έχουν απομονωθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εξετάζεται η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων

Ανοιχτές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Θεσσαλονίκη