in

ΠΠΠΣ: Ο εκφοβισμός και οι απειλές δεν συνιστούν προϋποθέσεις αρμονικής συνύπαρξης

Για τις 24.09.2021 είχε ορισθεί η συζήτηση των δύο εκ των τριών αγωγών της εταιρείας ONEX κατά του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου και μελών του, με τις οποίες ζητείται συνολική αποζημίωση 3.000.000€. Σε αντίθεση με ότι έχει δημοσιευτεί σε κάποια τοπικά ΜΜΕ, οι δικηγόροι των δύο αντίδικων αποφάσισαν να ζητήσουν από κοινού οι δύο αγωγές να εκδικαστούν μαζί με την τρίτη τον Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου σε ανακοίνωσή του στα δικαστήρια «δεν έλειψαν βέβαια οι γνωστές φιέστες διχασμού στο όνομα της «αρμονικής συνύπαρξης» και του δήθεν «σεβασμού», από τους εκφραστές των «ΣΚΑΣΤΕ!», που ενώ γνώριζαν ότι η δίκη δεν θα πραγματοποιηθεί, σκηνοθέτησαν αφορμή για να συνεχίσουν να υβρίζουν και να συκοφαντούν όσους διώκονται από την εταιρεία – εργοδότη τους, δήθεν υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους στην εργασία».

«Δεν μας έχουν εξηγήσει όμως για ποιο λόγο η τήρηση της νομιμότητας και των όρων λειτουργίας (και η σχετική τεκμηρίωση που ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές) συνεπάγεται το κλείσιμο της επιχείρησης και την απώλεια της εργασίας και του μεροκάματού τους. Εκτός αν όλοι ομολογούν ότι το ναυπηγείο αδυνατεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους προστασίας της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος» τονίζει το ΠΠΠΣ το οποίο αντιμετωπίζει ένα κλίμα τρομοκρατίας και εκβιασμού εναντίον των πολιτών που αγωνιούν για την υγεία τους και το περιβάλλον βλέποντας τις αρχές να μην αντιδρούν στα συνεχή και επαναλαμβανόμενα επεισόδια ρύπανσης από την υπόθεση των βαρέων μετάλλων στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Το ΠΠΣ δηλώνει πως στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους που αγωνιούν για τις θέσεις εργασίας τους, καθώς, «όπως και οι ίδιοι γνωρίζουν, είναι οι πρώτοι που εκθέτουν την υγεία τους σε σοβαρό κίνδυνο σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι προβλεπόμενοι όροι. Στεκόμαστε, ταυτόχρονα, δίπλα σε όλη τη συριανή κοινωνία που αγωνιά για την προστασία της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζει, εργάζεται και μεγαλώνει τα παιδιά της».

«Ο εκφοβισμός, οι απειλές, οι προπηλακισμοί, τα ψέματα, η προσπάθεια ταύτισής μας με «σκοτεινά συμφέροντα», που φυσικά δεν κατονομάζονται και οι επικοινωνιακές φιέστες δεν είναι προϋποθέσεις αρμονικής συνύπαρξης. Προϋποθέσεις είναι η διαβεβαίωση των Αρχών ότι τηρούνται οι νόμοι αλλά και η διενέργεια της περιβόητης μελέτης για τα βαρέα μέταλλα που, εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, μόνο εξαγγέλλεται αλλά ποτέ δεν προχωρά!» σημειώνεται ακόμη από τα μέλη του Παρατηρητήριου που υπενθυμίζει πως όσο οι Αρχές κωλυσιεργούν, αναλαμβάνουν και την ευθύνη για την ενίσχυση του διχασμού.

«Η συστηματική  απουσία ή/και διαστρέβλωση των  θέσεων και των δράσεων μας από κάποια από τα τοπικά μέσα “ενημέρωσης” δεν αλλάζει αυτό που όλοι γνωρίζουν, ούτε αποτρέπει όσους και όσες ενδιαφέρονται πραγματικά για την αρμονική συνύπαρξη και την ευημερία όλων μας, να αγωνιστούν μαζί μας για να τηρούνται οι νόμοι στο νησί μας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Δείτε σχετικά: Κλίμα τρομοκρατίας από την ONEX εναντίον πολιτών της Σύρου

Σύρος: Τρίτη αγωγή του Ομίλου ONEX κατά πολιτών της Σύρου – Πρωτοφανής βιομηχανία διώξεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η Δωρεάν Παιδεία ως ανάμνηση: Αντίτιμο στη λέσχη των φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης καταγγέλει η Πρωτοβουλία Εστιών

Αιμοδοσία αλληλεγγύης των ΕΛΜΕ – Οκτώβριος 2021