in

Πόσο θα μειωθεί ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο

Πόσο θα μειωθεί ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο

Την πολιτική της κυβέρνησης για τη μείωση του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο προδιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Αποστόλου σημειώνει ότι «είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Θα το δούμε έχοντας ουσιαστικά μια κατεύθυνση όσο γίνεται γρηγορότερα εντός της χρονιάς να καταργήσουμε ένα μέρος του ειδικού φόρου κατανάλωσης που ουσιαστικά θα μας φέρει στο ίδιο επίπεδο πληρωμής φόρου για τους αγρότες, που υπάρχει στην ΕΕ. Δηλ., έχουμε υπολογίσει ότι αν μειωθεί γύρω στα 30-35 λεπτά ο ΕΦΚ, θα είμαστε στα μέσα επίπεδα και θα το προχωρήσουμε εντός της χρονιάς. Με προοπτική σε βάθος χρόνου να καταλήξουμε σε αυτό που λέμε αγροτικό πετρέλαιο. Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΦΚ».

Ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει ότι «το 2015 ο ΕΝΦΙΑ καταργείται και τον ενδεχόμενο φόρο που θα προκύψει της υψηλής ακίνητης περιουσίας έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ως φορολογητέα ύλη σε αυτό τον φόρο δεν θα μπουν τα εργαλεία άσκησης αγροτικής δραστηριότητας, ο εξοπλισμός, οι εγκαταστάσεις, οι αποθήκες, οι στάβλοι, θα μείνουν έξω από αυτό τον υπολογισμό. Άρα, μιλάμε για μόνιμη κατάσταση από το 2015 και μετά».
 
Αναφορικά με την 13η σύνταξη, ο κ. Αποστόλου τονίζει ότι αφορά όλους τους αγρότες. «Όσοι αγρότες έχουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ, που πιστεύουμε ότι είναι το σύνολο των αγροτών, θα πάρουν τη 13η σύνταξη» σημειώνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πήγαμε στο 6ο Ποδηλατικό Καρναβάλι στη Θεσσαλονίκη

Στην Αθήνα ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Paul Wright