in , , , , , ,

Πορείες γειτονιάς σε Άνω Πόλη και Χαριλάου

Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στις ταυτόχρονες πορείες γειτονιάς που έγιναν στην Άνω Πόλη και στην Χαριλάου.

Χαριλάου: «Θέλουμε νηπιαγωγείο και ελεύθερο χώρο πράσινου»

Δεκάδες ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα δημοτικών σχημάτων, φορέων αλλά και σωματείων για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο οικόπεδο δίπλα στην Αλυσίδα στην συμβολή των οδών Δανιόλου και Αλεξάνδρου Σταύρου.

Για τις 11 είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ο Σύλλογος Γυναικών 5 ης Δημοτικής Κοινότητας, ο Κοινωνικός Σύνδεσμος Κατοίκων Χαριλάου, η Επιτροπή Ειρήνης Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνίων και Πληροφορικής διεκδικώντας ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβούλιου για αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου και επιστροφής του στους ιδιοκτήτες του και έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για την απαλλοτρίωση του.

Συγκέντρωση, συλλογή υπογραφών και πορεία στη γειτονιά όμως πραγματοποίησαν και τα δημοτικά σχήματα Η Πόλη Ανάποδα και Δύναμη Ανατροπής, με κατοίκους από τα μπαλκόνια να ζητούν από την πορεία να σταματήσει έτσι ώστε να υπογράψουν και αυτοί το σχετικό ψήφισμα.

Άνω Πόλη: «Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό»

Στην Άνω Πόλη, ξεκινώντας από την πλατεία Τερψιθέας, περνώντας από την πλατεία Κουλέ καφέ και καταλήγοντας στην πλατεία Καλλιθέας κάτοικοι της περιοχής και όλων των ηλικιών φώναξαν συνθήματα υπεράσπισης της Υγείας και της Παιδείας, των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και ενάντια στην κρατική καταστολή.

Στην πορεία καλούσαν η Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών), η αναρχική ομάδα Πυρανθός, η αναρχική συλλογικότητα Pueblo, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση και η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας.

Στο κάλεσμά της η Ταξική Αντεπίθεση σημείωνε:

«Η απάντηση για όλα τείνει να γίνει η αστυνομία και η καταστολή. Εκεί όπου προηγουμένως υπήρχε συναίνεση, τώρα υπάρχει μόνο η γυμνή και έντονη κρατική βία. Οι ομάδες των πραιτωριανών αλωνίζουν σε γειτονιές, έξω από σχολεία, έξω από χώρους εργασίας, έξω από πανεπιστήμια και χρησιμοποιούν το μόνο πράγμα που ξέρουν ως απάντηση για όλα, το γκλομπ.

Γιατί μόνο με την καταστολή μπορούν να καταφέρουν να βγουν κερδισμένοι και από αυτή την κρίση, οι βιομήχανοι, οι κλινικάρχες, οι εφοπλιστές, οι έμποροι όπλων, γιατί μόνο με την καταστολή μπορούν να καταφέρουν τη συνέχιση της κερδοφορίας για τα παράσιτα της αστικής τάξης, γιατί μόνο με την καταστολή μπορούν να μας βυθίσουν σε ακραία φτώχεια την ίδια στιγμή που επιδοτούν το κεφάλαιο με χρήμα της Ε.Ε., που του προετοιμάζουν νέες φοροελαφρύνσεις και που δαπανούν εξωφρενικά ποσά για την πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ και του ελληνικού κράτους, ενώ υποχρηματοδοτούν με έπαρση την υγεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια.

Παρόλα αυτά, ο κόσμος του αγώνα, τα κινήματα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν πως δεν τρομοκρατούνται και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, ενάντια στην καταστολή, την συνεχή αστυνομική επιτήρηση και το καθεστώς ατιμωρησίας των πραιτωριανών. Αν κάτι έδειξε η μεγαλειώδης διαδήλωση της Ν. Σμύρνης, ως απάντηση στον βάρβαρο ξυλοδαρμό του αγωνιστή στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, είναι πως ο οργανωμένος λαός δεν θα πρέπει να φοβάται να απαντήσει μαχητικά και μαζικά στην κρατική τρομοκρατία. Και πως στο ρόλο του φοβισμένου, μπορεί πάντα να βρεθεί και η αστυνομία, αλλά και αυτοί που προστατεύει.

Και φυσικά, όσο εντείνται η κοινωνική αγανάκτηση, τόσο οι παπαγάλοι της ΕΛ.ΑΣ. Εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε να καμφθούν οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, με “διαρροές”, απειλές και με έναν συνεχή πόλεμο χαμηλής έντασης.

Ό, τι αντιμετωπίζουμε καθημερινά, πλέον, γύρω μας, μας επιβεβαιώνει πως το καπιταλιστικό σύστημα και τα κατασταλτικά του όργανα ήταν, είναι και θα είναι εχθρός της εργατικής τάξης, εχθρός της νεολαίας, των καταπιεσμένων και των αγωνιζομένων, ήταν, είναι και θα είναι εχθρός της ζωής, εχθρός της ελευθερίας. Μόνο οι από τα κάτω μπορούμε να σταματήσουμε την επέλασή του, παλεύοντας για μια ζωή ελεύθερη χωρίς οικονομική εκμετάλλευση και καταπίεση. Η βουβή οργή που κυκλοφορεί στους δρόμους των πόλεων να μετουσιωθεί σε αγώνα, ο φόβος να γίνει δύναμη, η εξατομίκευση να μετατραπεί σε συλλογική δράση.

Να στήσουμε δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά, να οικοδομήσουμε την λαϊκή αυτοάμυνα και οργάνωση, να περάσουμε στην ταξική αντεπίθεση!

Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία θα ισοπεδώσει την κρατική καταστολή.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!».

Φωτογραφίες βρήκαμε και στο site: infolibre.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εργατικά ατυχήματα: Ακρωτηριασμός εργάτη σε λατομείο της Θεσπρωτίας

Μαφιόζικες πρακτικές αποκαλύπτει καταγγελία για επαναπροώθηση Μαροκινού μετανάστη