Πέθανε ο Τόμι Ραμόουν το τελευταίο παλιό μέλος του ιστορικού πανκ συγκροτήματος Ramones.
Ο Τόμι Ραμόουν πάλευε με τον καρκίνο και άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 62 ετών. Είχε γεννηθεί στη Βουδαπέστη το 1952 και το πραγματικό του όνομα ήταν Ερντελί Ταμάς.
Το 1974, ο Τόμι Ραμόουν είχε ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη το συγκρότημα μαζί με τον τραγουδιστή Τζόι Ραμόουν, τον μπασίστα Ντι Ντι Ραμόουν και τον κιθαρίστα Τζόνι Ραμόουν (τα πραγματικά τους επώνυμα ήταν διαφορετικά, αλλά χρησιμοποιήσαν όλοι το ίδιο καλλιτεχνικό επώνυμο, που έδωσε και το όνομα στη μπάντα).
Παρά τη μικρότερη εμπορική τους επιτυχία σε σύγκριση με άλλα μεγάλα ονόματα της εποχής, οι Ramones συγκαταλέγονταν στα χρυσά ονόματα της πανκ και ροκ σκηνής και επηρεάσαν σχήματα όπως οι Green Day, Nirvana ενώ για αυτούς έγραψε τραγούδι μέχρι κι ο Μπρους Σπρίνκστιν (έστω κι αν τελικά το τραγούδησε ο ίδιος).
Ο Τόμι Ραμόουν ήταν το τελευταίο εν ζωή μέλος της αρχικής σύνθεσης του συγκροτήματος. Ο Τζόι Ραμόουν είχε πεθάνει το 2001 (στη ηλικία των 50, εξαιτίας λεμφώματος), ο Ντι Ντι Ραμόουν (το 2002 (στην ηλικία των 50, εξαιτίας υπερβολικής δόσης ναρκωτικών) και ο Τζόνι Ραμόουν το 2004 (λίγο πριν κλείσει τα 56, εξαιτίας καρκίνου του προστάτη).
in Πολιτισμός
Πέθανε ο Τόμι Ραμόουν
