Πενθήμερη πανελλαδική απεργία των δικηγόρων

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα έως την Παρασκευή οι δικηγόροι όλης της χώρας. Σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Παράλληλα αποφασίστηκε την Παρασκευή θα καθοριστεί η περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος, ενώ επίσης θα ζητηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σκοπός των συναντήσεων είναι να εκθέσουν τις απόψεις του δικηγορικού σώματος και «την επιχειρηματολογία του όσον αφορά στη στοχοποίηση του κλάδου».

Ακόμη, αποφασίστηκε η προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του τρίτου Μνημονίου, όπως και η διεξαγωγή κοινού πανδικαστικού συνεδρίου με τη συμμετοχή δικηγόρων, δικαστικών και δικαστικών γραμματέων, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υποβολή προτάσεων προς την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.

Η Ολομέλεια με ανακοίνωσή της δηλώνει: «Οι δικηγόροι της χώρας, σε πνεύμα πλήρους σύμπνοιας και ομοψυχίας, αρνούνται να συναινέσουν σε μέτρα «μνημονιακής» λογικής, που πλήττουν κατά τρόπο βάναυσο το χώρο της Δικαιοσύνης και εν γένει το δικαιϊκό μας σύστημα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

“Ενωμένοι” και “σίγουροι” αλλά με απώλειες

H Μέρκελ επισκέπτεται την Πορτογαλία και η χώρα πενθεί