in ,

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη υπέρ του δίκαιου αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα, πληθαίνουν οι φωνές συμπαράστασης

Μια σειρά κυβερνητικών στελεχών προσπάθησαν αυτές τις μέρες, να κάνουν το άσπρο-μαύρο έτσι ώστε να πείσουν τον κόσμο πως ο Δ. Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας επειδή διεκδικεί κάποιου είδους ευνοϊκή μεταχείριση.

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια. Ο Δ. Κουφοντίνας έχει υποστεί πολλάκις ειδική μεταχείριση, όμως προς το δυσμενέστερο, όπως ακριβώς συμβαίνει και τώρα. Και το μόνο που ζητάει μετά τη φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση που έγινε, ας μη γελιόμαστε, για αυτόν, έτσι ώστε να φύγει από τις αγροτικές φυλακές, είναι να εφαρμοστεί τουλάχιστον ο νόμος όπως οι ίδιοι τον έγραψαν.

«Κρατούμενος ο οποίος από τον χρόνο μετάβασής του σε αγροτικές φυλακές ή στην Κ.Α.Υ.Φ. απωλέσει τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ή εκλείψει ο λόγος χορήγησής της ή υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για αξιόποινη πράξη σε βαθμό πλημμελήματος που ενέχει πράξεις βίας ή απειλής βίας κατά προσώπων και πραγμάτων ή κακουργήματος ή διαδικασία εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή έκδοσης σε τρίτη χώρα, επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη».

Και από τη στιγμή που ο Δ. Κουφοντίνας είχε μεταχθεί από τον Κορυδαλλό, εκεί θα έπρεπε να είχε γυρίσει. Όλα τα υπόλοιπα είναι ψέματα, που δεν μπορούν να κρύψουν τον ρεβανσισμό που διακατέχει αυτούς που χειρίζονται την υπόθεση, αλλά και όσους είναι από πίσω τους.

Μέχρι σήμερα, δικηγόροι, πανεπιστημιακοί, σωματεία εργαζομένων, καλλιτέχνες, συγγραφείς, κρατούμενοι, πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στο δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας, ενώ παρά την καταστολή, πραγματοποιούνται καθημερινά κινήσεις αντιπληροφόρησης σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Σημαντική όμως είναι και η επιστολή που απέστειλε στους αρμόδιους φορείς και ο Συνήγορος του Πολίτη. 

Όπως σημειώνει και η συνήγορος του κρατουμένου, Ιωάννα Κούρτοβικ η επιστολή «ζητεί, ειδικότερα, στοιχεία για την παράκαμψη της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και των αποφάσεων με τις οποίες έχουν ανασταλεί γενικότερα οι μεταγωγές, στα πλαίσια των υγειονομικών μέτρων, καλεί την ΚΕΜ να ενημερώσει τον Συνήγορο περί των ενεργειών της στο θέμα, και καλεί τη Γεν. Γραμματεία να χορηγήσει στον κρατούμενο τα αντίγραφα των σχετικών με την μεταγωγή εγγράφων, το οποίο αρνείται.

Ζητεί, επιπλέον, και από τα καταστήματα κράτησης (Κασσαβέτειας, Κορυδαλλού και Δομοκού), να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία που τυχόν έθεσαν υπόψη της διοίκησης, βάσει των οποίων προέβη στην μεταγωγή, καθώς και τους χρόνους παράδοσης και παραλαβής του κρατούμενου σε καθένα από αυτά (σ. συνηγόρου: καθώς σε σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας βεβαιώνεται ότι ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό, κατά την 1 ώρα που διήρκεσε η μεταφορά του από την Κασσαβέτεια Βόλου στον Δομοκό)».

Με τον απεργό πείνας να διανύει ήδη την 14η ημέρα της απεργίας πείνας και με την υγεία του να βρίσκεται σε οριακό σημείο λόγω της ηλικίας και της ταλαιπωρίας από προηγούμενες απεργίες πείνας, κάποιοι το μόνο που φροντίζουν να κάνουν είναι να ψεύδονται και να ετοιμάζονται να βάψουν τα χέρια τους με το αίμα του.

Γιατί η Δημοκρατία δεν εκδικείται όπως λένε πολλοί αυτές τις ημέρες, μόνο που κάνει ότι μπορεί για να μας πείσει, ότι έχει πάψει εδώ και καιρό να λειτουργεί ως τέτοια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια την 1η Φεβρουαρίου

«Έφυγε» η ηθοποιός και αγωνίστρια Τιτίκα Σαριγκούλη