in ,

Παραστρατιωτικές επιθέσεις σε κοινότητα του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου (CNI) στο Μεξικό

Συνενοχή της ομοσπονδιακής, πολιτειακής και τοπικής κυβέρνησης καταγγέλλουν συλλογικότητες και οργανώσεις

Τις επιθέσεις παραστρατιωτικών ομάδων σε κοινότητα του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου (CNI) στο Γκερρέρο του Μεξικό, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μέλους του και τον τραυματισμό άλλων τριών, καταγγέλλουν οργανώσεις, συλλογικότητες, άτομα απ`όλο τον κόσμο καθώς και ομάδες αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία «από την ίδρυσή του, στις 12 Οκτώβρη 1996, το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο (CNI) έχει γίνει στόχος επιθέσεων εκ μέρους της μεξικανικής κυβέρνησης. Στο Γκερρέρο, η καταστολή ενάντια στις ιθαγενικές κοινότητες που οργανώνονται στο CNI είναι συνεχής. Εν προκειμένω, η καταστολή συνεχίζεται με επιθέσεις ενάντια στις κοινότητες που οργανώνονται στο Ιθαγενικό και Λαϊκό Συμβούλιο του Γκερρέρο – ΕμιλιάνοΖαπάτα».

Ακολουθεί η καταγγελία:

«Από τις 20 έως τις 27 Φλεβάρη αυτού του έτους, η Επιτροπή Πολιτών για την Παρακολούθηση της Έκτης (Διακήρυξης), κατέγραψε στις κοινότητες που απαρτίζουν το Ιθαγενικό και Λαϊκό Συμβούλιο του Γκερρέρο – ΕμιλιάνοΖαπάτα (CIPOG-EZ), σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν περιστατικά βασανισμού, φυλακίσεις, διαταγές σύλληψης, ψεύτικες καταγγελίες, εξαφανίσεις και αναγκαστικοί εκτοπισμοί, δολοφονίες με μεγάλη μανία και βαναυσότητα. Σε αυτό πρέπει να προστεθούν η έλλειψη πρόσβασης σε βασικά δικαιώματα όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η εργασία, η πρόσβαση στη δικαιοσύνη, την ασφάλεια, την ταυτότητα και την ελεύθερη κυκλοφορία. Η πολιτειακή και ομοσπονδιακή κυβέρνηση γνώριζε για την ύπαρξη αυτής της Επιτροπής Πολιτών, είχε προτείνει μάλιστα να συμμετέχει σε αυτή» αναφέρεται ακόμη σε σχετική ανακοίνωση που περιγράφει τα γεγονότα.

Στο πλαίσιο αυτό, τη νύχτα της Κυριακής 7 Μαρτίου, στις 22.00 περίπου, μέλη του CIPOG-EZ δέχθηκαν νέα επίθεση. «Μετά το τέλος συνέλευσης στην κοινότητα Σαν Μάρκος με συντρόφους της Κοινοτικής Αστυνομίας της Κόστα Τσίκα, αρκετοί σύντροφοι που επέστρεφαν στα σπίτια τους και πριν φτάσουν στην κοινότητα Τλατοακι, στη διαστάυρωση της Ολιναλά, έπεσαν σε ενέδρα 10 περίπου ατόμων που έφεραν όπλα μεγάλου διαμετρήματος AK-47 και R-15. Οι σύντροφοι AdánLinaresSilverio, PabloHilarioMorales, AlbertoZoyatecoPerez τραυματίστηκαν από σφαίρες και ο σύντροφος JordánTerjiñoLuna δυστυχώς έχασε τη ζωή του τις πρώτες ώρες της 8ης Μαρτίου. Ακόμη καταστράφηκαν δύο φορτηγάκια του CIPOG-EZ από τις ίδιες σφαίρες των δολοφόνων της εγκληματικής και παραστρατιωτικής ομάδας “LosArdillos”.

Εξαιτίας όλων των παραπάνω, καταγγέλλουμε την κλιμάκωση της παραστρατιωτικής βίας ενάντια στις κοινότητες του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου, καθώς και τη συνενοχή της ομοσπονδιακής, πολιτειακής και τοπικής κυβέρνησης.

Ό,τι και να λένε, ό,τι και να δηλώνουν, ό,τι και να υπογράφουν, οι κακές κυβερνήσεις χρηματοδοτούν, προωθούν και υποστηρίζουν τις επιθέσεις παραστρατιωτικών ομάδων, όπως της “LosArdillos”, κατά του άμαχου πληθυσμού. Είναι εγκληματίες, λοιπόν, ακόμη και εάν πιστεύουν πως δεν είναι, και λερώνουν τα χέρια τους με το αίμα ανδρών, γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων που ζουν ειρηνικά σε όλες αυτές τις κοινότητες που δέχονται επίθεση από τους παραστρατιωτικούς.

ΖΉΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΘΑΓΕΝΙΚΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ!»

 

Μπορείτε να στείλετε τη στήριξή σας ως άτομο ή συλλογικότητα στο email [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Νεκρός 23χρονος σε τροχαίο με υπηρεσιακό όχημα έξω στη Βουλή: Σοβαρά ερωτήματα για τους χειρισμούς της τροχαίας

Κοινωνική ιατρική και (ως) επανάσταση. Του Χρήστου Λάσκου