Παγώνει το αντιρατσιστικό

Την πεποίθησή του ότι θα αμβλυνθούν οι διαφορές των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γιατί δεν είναι διαφορές ουσίας, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου υποστηρίζοντας ότι το όλο θέμα θα προχωρήσει, αν και δεν το θεωρεί πρωτεύον, αφού «τρέχουν» άλλες σημαντικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από το Μνημόνιο.

Οπως δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM», προέχουν διάφορα ζητήματα, όπως η επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης, η αντιμετώπιση της κατάστασης και των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές, αλλά και η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Την ίδια στιγμή ο Χ. Αθανασίου παρενέβη στην «κόντρα» που προέκυψε ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση του τελευταίου κατά της παράτασης της προφυλάκισης του ήδη κρατούμενου για σχεδόν 3 χρόνια για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» Κ. Σακκά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο υπουργός υποστήριξε ότι είναι λάθος η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να παρεμβαίνουν στο δικαιοδοτικό έργο των δικαστών. Πρόσθεσε δε ότι το δικαστικό συμβούλιο που εξέτασε την υπόθεση έπραξε εντός των νομοθετικών κανόνων και δεν είναι εκτός δικονομικού πλαισίου.

Σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο Χ. Αθανασίου σημείωσε ότι οι διαφορές των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν είναι αγεφύρωτες, εξηγώντας ότι χρειάζεται μόνο ένας εκσυγχρονισμός και εξορθολογισμός της σχετικής νομοθεσίας και όχι ριζικές αλλαγές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χαρά στην κυβέρνηση για τον TAP

Το πλαίσιο της νέας προγραμματικής συμφωνίας