Οι νηπιαγωγοί δεν είναι τραπεζοκόμοι

Σε ανακοίνωση του ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών υπαίθρου Ν. Θεσσαλονίκης επισημαίνει τα προβλήματα στην προσχολική εκπαίδευση, εξαιτίας του μειωμένου προσωπικού και της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης. Ζητάει από γονείς και εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την παιδεία, μόνιμο προσωπικό για τους σταθμούς, περισσότερα δημόσια νηπιαγωγεία. Ακόμη προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να μην υποβαθμίζουν το παιδαγωγικό και διδακτικό τους έργο, με το να καλύπτουν καθήκοντα βοηθητικού προσωπικού ακόμη και αν έτσι τους συμβουλεύουν οι σχολικοί σύμβουλοι. Τα καθήκοντα του βοηθητικού προσωπικού δεν είναι στις εργασιακές υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών και για οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί με την άρνηση τους,πρέπει να γνωρίζουν ότι καλύπτονται συνδικαλιστικά από τον σύλλογο τους.

Συγκεκριμένα ακόμη ζητούν:

  •        Να ιδρυθούν νέα Νηπιαγωγεία και παραρτήματα Νηπιαγωγείων.
  •        Να στελεχωθούν τα Νηπιαγωγεία με μόνιμους διορισμούς Νηπιαγωγών.
  •        Να υπάρξει μείωση του αριθμού των παιδιών σε 1/15 ανά τμήμα.
  •        Να υπάρξει η αναγκαία χρηματοδότηση για το Δημόσιο Νηπιαγωγείο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του.
  •        Να αυξηθούν οι δαπάνες για την παιδεία στο 15% του Γ.Κ.Π.
  •        Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση, με υποχρέωση του κράτους για πρώιμη παρέμβαση (δωρεάν και δημόσια) με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (λογοθεραπευτές – ψυχολόγους), τμήματα ένταξης, πραγματικά δωρεάν εκπαιδευτικό – παιδαγωγικό υλικό.
  •        Να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες κτιριακές υποδομές για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, που ανταποκρίνονται στις βιολογικές και παιδαγωγικές ανάγκες της ηλικίας αυτής.
  •        Μόνιμο βοηθητικό προσωπικό στα Νηπιαγωγεία (καθαρίστριες- τραπεζοκόμους) με πρόσληψη από το ΥΠΕΠΘ.
 Έως τότε να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι γονείς για ανάθεση ατόμου (υπεύθυνου για το ζέσταμα των φαγητών), αλλά οι σχολικές επιτροπές να καλύπτουν αυτή τη δαπάνη (κατηγορία εξόδων στον ετήσιο οικονομικό απολογισμό: «λοιπά έξοδα»).
Οι Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας, να προχωρήσουν άμεσα σε έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών Επιτροπών, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των Νηπιαγωγείων σε βοηθητικό προσωπικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 ερωτήματα για την Ντόρα και την Δημοκρατική Συμμαχία

Σε εξέλιξη η πορεία αλληλεγγύης στη Λάρισα μέσα σε αγωνιστικό κλίμα