in

Οι κάνουλες της μπύρας άνοιξαν στο Oktoberfest του Μονάχου

Οι κάνουλες της μπύρας άνοιξαν στο Oktoberfest του Μονάχου

Λίτρα μπίρας, μπόλικο φαγητό, μουσική και παραδοσιακές ενδυμασίες. Το 181ο Οκτόμπερφεστ ξεκίνησε επισήμως σήμερα στο Μόναχο. Για τις επόμενες δυο εβδομάδες, εκατομμύρια επισκέπτες θα επισκεφθούν την βαυαρική πρωτεύουσα.

Με το τέταρτο χτύπημα ο νέος δήμαρχος Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ, άνοιξε την κάνουλα του πρώτου βαρελιού μπύρας, κηρύσσοντας την έναρξη του φετινού Oktoberfest στη βαυαρική πρωτεύουσα, πριν ο ζύθος αρχίσει να ρέει ασταμάτητα και από τις υπόλοιπες κάνουλες στις σκηνές του «Βιζν».

Καθιερώθηκε από το 1811, οπότε έγιναν μεγάλες γιορτές για τους γάμους του Βασιλέα της Βαυαρίας Λουδοβίκου τον Α΄. Όλες οι ζυθοποιίες του Μονάχου προσφέρουν μπύρα στους επισκέπτες σε χαρακτηριστικές σκηνές χωρητικότητας 2-3.000 ατόμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέα Ζηλανδία: Προς τρίτη θητεία το κυβερνών κόμμα

Η καύση απορριμμάτων είναι ακόμα πιο ρυπογόνος απ’ ό,τι καταγράφεται