in

«Οι εργαζόμενοι στο Θέαμα – Ακρόαμα έχουμε δικαιώματα» -Σιωπηλή διαμαρτυρία στον Λευκό Πύργο

«Οι εργαζόμενοι στο Θέαμα – Ακρόαμα έχουμε δικαιώματα» -Σιωπηλή διαμαρτυρία στον Λευκό Πύργο

Δεκάδες εργαζόμενοι του κλάδου του Ακροάματος και του Θεάματος δεμένοι με κορδέλες συμμετείχαν σήμερα σε μια σιωπηλή διαμαρτυρία στην οποία κάλεσε ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος και στήριξε η Ένωση Κινηματογραφιστών Βορείου Ελλάδος, το Σωματείο Καθηγητών Χορού κ.α. εκφράζοντας την αναγκαιότητα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι στον χώρο αυτόν, η πλειονότητα των οποίων έχει μείνει έξω από κάθε μέτρο στήριξης στην πανδημία.

«Φιμωνόμαστε, δενόμαστε στο Λευκό Πύργο, η κορδέλα μας ενώνει την ίδια στιγμή μας δένει και μας ακινητοποιεί» σημείωσε ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος ζητώντας την άμεση και καθολική υποστήριξη με επιδοματική βοήθεια του κλάδου των εργαζομένων στο Θέαμα- Ακρόαμα χωρίς κανένα προαπαιτούμενο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να συμπεριληφθεί στην υπόθεση της στήριξης των εργαζομένων και το έτος 2019 ειδικά για αυτούς που θα χρειαστεί να πιστοποιήσουν το επάγγελμα. «Στη συνέχεια και όσο κρατήσει η πανδημία πρέπει να υπάρξει συνεχή στήριξη στον κλάδο μέσω του μηχανισμού του ταμείου ανεργίας και ένταξη των εργαζομένων και των οικογενειών τους στα μέτρα προστασίας όπως η επιδότηση ενοικίου» κατέληξε.

Από την πλευρά της Ένωσης Κινηματρογραφιστών Β. Ελλάδος η γραμματεας του ΔΣ σκηνοθέτης και οπερατέρ Αλεξάνδρα Ακανθοπούλου σημείωσε ότι συμπαρίσταται στην πρωτοβουλία Support Art Workers. «Ήρθαμε εδώ να διεκδικήσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Η πολιτεία πρέπει να ανγνωρίσει την εποχικότητα που διακρίνει την εργασία μας. Είμαστε ο κλάδος που δεν εργαζόμαστε από την αρχή του χρόνου μέχρι το τέλος του. Είναι ο κλάδος που δύο και τρεις φορές τον χρόνο ζητάει εργασία. Πρέπει να παρθούν μέτρα γιατί έχουμε δικαίωμα στην εργασία, όλοι οι πολιτιστικοί χώροι πρέπει να λειτουργήσουν όχι μόνο οι μεγάλοι αλλά και οι μικροί».

Ο σκηνοθέτης Στ.Παρχαρίδης σημείωσε ότι «ο πολιτισμός δέχεται το μεγαλύτερο χτύπημά του τα τελευταία χρόνια. Ο πολιτισμός είναι δικαίωμα του πολίτη και υποχρέωση της Πολιτείας». Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί συνάδελφοι δεν εργάστηκαν αυτό το διάστημα και δεν πήραν ούτε την πενιχρή ενίσχυση των 800 ευρώ. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι δεν μπορούν να πληρώνουν την ασφάλειά τους ενώ κάποιοι δεν έχουν καν ασφάλεια. «Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία είναι πολλά και η πολιτεία πρέπει να ενσκύψει στα προβλήματα αυτά. Χωρίς πολιτισμό δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα» δήλωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ζωή με επιδόματα την εποχή των μεγάλων Επαναστάσεων. Του Μίλτου Τόσκα

Φοίβος Δεληβοριάς: Τίτλοι τέλους για τους συνθέτες-στιχουργούς