Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τα μέλη της Πρωτοβουλίας αλλά και αρκετοί κάτοικοι που πήραν το λόγο, ζήτησαν να γίνουν σεβαστές οι προεκλογικές εξαγγελίες της διοίκησης του Δήμου ώστε να ματαιωθούν οι επιδιώξεις του Ταμείου για την καταστροφή αυτού του μοναδικού σε ολόκληρη την ανατολική Θεσσαλονίκη πνεύμονα πρασίνου και τη μετατροπή του σε άχαρους όγκους μπετόν, για χάρη λίγων μεγάλων συμφερόντων.
Οι εκπρόσωποι της επιτροπής φορτικά ζήτησαν από τον δήμαρχο Θερμαϊκού Θ. Τζέκο τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, όπως είχαν ζητήσει εγγράφως από 12-3-2024, , προκειμένου η διοίκηση του Δήμου, οι δημοτικές παρατάξεις και καθένας από τους δημοτικούς συμβούλους να τοποθετηθεί πολιτικά στο θέμα της καταστροφής του κάμπινγκ και εάν συμφωνεί ή όχι. “Πρέπει κάποτε να δώσουμε εξηγήσεις στα παιδιά, στους συγγενείς, σε όλους τους δημότες του Θερμαϊκού για τους λόγους που συμφωνήσαμε στη διάπραξη αυτού του εγκλήματος”, είπαν χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, που αρνήθηκε να δεσμευτεί για τη σύγκληση αυτής της ειδικής συνεδρίασης, στην ομιλία του, ισχυρίστηκε ότι με την “επένδυση” που πρόκειται να γίνει στο χώρο, όπου προβλέπεται από το ΤΑΙΠΕΔ να χτιστεί εξαώροφο “πεντάστερο” ξενοδοχείο, αν και το όριο ανέγερσης οικοδομών προβλέπει μόνο τρεις ορόφους, καθώς και να αναγερθούν πολυτελείς βίλες με πισίνες η κάθε μία, αλλά και καταστήματα εστίασης και εμπορικά που θα σημάνουν τον αφανισμό των επαγγελματιών της περιοχής. Όπως ανέφερε: “ενδεχομένως να μην είναι η ιδανική λύση, αλλά στο πλαίσιο που θέτει το ΤΑΙΠΕΔ να μεγιστοποιήσουμε το όφελός μας”. Για να χαρακτηρίσει “θετική εξέλιξη” το ξεπούλημα της έκτασης, καθώς “θα τραβήξει και άλλες επενδύσεις σε θέματα υποδομών”.
Εκ μέρους της Επιτροπής “Σώστε το Κάμπνγκ”, ο Σπύρος Κουζινόπουλος παρουσίασε σειρά στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ” (ΣΜΠΕ” είναι γραμμένη κυριολεκτικά “στο γόνατο”, με κομμάτια “κόπι πέϊστ” από άλλες εργασίες και χωρίς να αναφέρει την τεράστια επιβάρυνση που θα προκύψει στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, το κυκλοφοριακό σε ένα δρόμο-καρμανιόλα που έχει χαρακτηριστεί από την Τροχαία ως ο ποιο επικίνδυνος σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης κ.α..
Απευθυνόμενος, στον Θ. Τζέκο, το μέλος της Πρωτοβουλίας “Σώστε το Κάμπινγκ”, Χρήστος Ιβάνοβιτς κάλεσε το Δήμαρχο να προχωρήσει στη σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο καθένας να πάρει υπεύθυνη θέση στο “ποιος συναινεί στο ξεπούλημα” . Επίσης, σχολίασε τις προεκλογικές υποσχέσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής που άλλα έλεγε προεκλογικά για το κάμπινγκ και άλλα πράττει σήμερα.
Επιμέρους ζητήματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη σχολικών κτιρίων, χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας, παιδικών χαρών κ.α. που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στην έκταση του κάμπινγκ, αν αυτή περνούσε στην κυριότητα του Δήμου, έκαναν επίσης τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Χριστίνα Δεληχρίστου, Σούλα Λιάπη, Κώστας Ιωακειμίδης, Χρήστος Ζαζόπουλος, Άννυ Καραμιχαήλ, Νανά Παναγιώτου, αλλά και άλλοι δημότες όπως η Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγίας Τριάδας Κωνσταντίνα Ρομπέση, ο πρώην Πρόεδρος Αγίας Τριάδας, Ηρακλής Μακρής κ.α. Αναλυτική παρουσίαση των τοποθετήσεών τους θα γίνει σε επόμενες αναρτήσεις μας.
Π. Πασχαλίδου: «Σας καλώ να προχωρήσουμε σε Δημοτικό Συμβούλιο, κ. Δήμαρχε»
Απευθυνόμενη στο Δήμαρχο, η επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Όλοι Μαζί», Πάττη Πασχαλίδου ζήτησε από το Δήμαρχο να αξιοποιηθεί το όργανο του Δημοτικού Συμβουλίου χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως «όπλο» στην φαρέτρα της Δημοτικής Αρχής στις διεκδικήσεις της από το ΤΑΙΠΕΔ. Πιο συγκεκκριμένα ανέφερε:
«Προεκλογικά συστρατευτήκατε με το «όχι» στην τσιμεντοποίηση. Στο debate με τον κ. Τσαμασλή λίγο πριν τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών ήσασταν αντίθετος στην καταστροφή του κάμπινγκ. Τι άλλαξε μέχρι σήμερα;», ρώτησε με νόημα. Απαντώντας στα πυρά της Π. Πασχαλίδου, ο δήμαρχος, Θ. Τζέκος ισχυρίστηκε ότι εκείνες οι δηλώσεις του έγιναν “γιατί τότε ήμασταν σε ένα στάδιο διαβούλευσης στο οποίο ακούγονται ακρότητες για να διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή λύση»!!.
Πηγή: Φάρος του Θερμαϊκού