Ο οίκος S&P προχώρησε στην υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς “επιλεκτικής χρεοκοπίας”

Ο οίκος Standard and Poors υποβάθμισε αργά χθες το βράδυ την Ελλάδα σε καθεστώς “επιλεκτικής χρεοκοπίας”, σε μια εποχή που η χώρα έχει δεσμευτεί σε ένα σύνθετο πρόγραμμα επαναγοράς του χρέους της για να αποδεσμεύσει τη βοήθεια των δανειστών της.
 
Σημειώνεται πως ο οίκος S & P, είχε βαθμολογήσει τον Μάιο την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας με “CCC”, ενώ τον είχε και πάλι θέσει σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας την Ελλάδα μετά την αναδρομική ενεργοποίηση της ρήτρας συλλογικής δράσης (CACs).
 
Η απόφαση για τη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας ακολουθεί την πρόσκληση της κυβέρνησης σε ομολογιούχους του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν στην επαναγορά του χρέους, «το οποίο σύμφωνα με τα κριτήριά μας το βλέπουμε ως μια επιλεκτική χρεοκοπία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο οίκος.

«Όταν ολοκληρωθεί η αγορά ιδίων μετοχών (το οποίο αντιλαμβανόμαστε ότι έχει προγραμματιστεί να γίνει γύρω στις 17 Δεκεμβρίου 2012), θα εξετάσουμε τη «θεραπεία» της επιλεκτικής χρεοκοπίας και την αύξηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στην κατηγορία CCC», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η προοπτική για την αξιολόγηση παραμένει αρνητική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό “Σύνταγμα” – “Πανεπιστήμιο”

Ιταλία: “Παρακαλάνε” τον Σίλβιο να επιστρέψει