Νομοσχέδιο προωθεί η κυβέρνηση για τον περιορισμό των ρατσιστικών φαινομένων

 

Νομο ο οποίος θα επιφέρει μεγάλες ποινές για τα φαινόμενα ρατσισμού εντός και εκτός Κοινοβουλίου θα προτείνει η κυβέρνηση. Οι ποινές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα φτάνουν ακόμα και στην στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. 

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα και προβλέπει από τρία μέχρι και έξι χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο μέχρι και 20.000 ευρώ για όσους από πρόθεση δημόσια, προφορικά ή δια του Τύπου και διαδικτύου αλλά και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο προκαλούν βιαιοπραγίες ή ωθούν σε βία εναντίον ομάδων και προσώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα τη θρησκεία, την καταγωγή και το γενετήσιο προσανατολισμό. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων των ρατσιστών ενώ με τις ίδιες ποινές θα τιμωρούνται και όσοι αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου αλλά και του φασισμού ναζισμού.Επίσης, με την ψήφιση του νομοσχεδίου, όποιος βουλευτής αναφερθεί ακόμα και από το βήμα της Βουλής σε προτροπές ή απειλές για βιαιοπραγία κατά προσώπων που έχουν σχέση με φυλή, χρώμα, καταγωγή ή πλέξει το εγκώμιο των φασιστών, ή χρησιμοποιήσει σύμβολα των ναζιστών ή χαιρετήσει όπως αυτοί, θα αίρεται αυτομάτως η βουλευτική του ασυλία και θα οδηγείται στο δικαστήριο.

Σημειώνεται πως τόσο το Σύνταγμα της Ελλάδος όσο και οι ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες δεσμεύουν απόλυτα τη χώρα μας, κρίνεται ωστόσο αναγκαίος ένας επιπλέον νόμος που θα έχει πλήρη εφαρμοστική ισχύ τόσο εκτός όσο και εντός του Κοινοβουλίου.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σόιμπλε: Δεν θέλουμε μια γερμανική Ευρώπη

Νέα διόδια στον κόμβο Ελευθερούπολης προς Καβάλα