in

Νίκος Παρασκευόπουλος: Κατασκευή νέας αίθουσας στο Εφετείο για τη δίκη της Χ.Α.

Νίκος Παρασκευόπουλος: Κατασκευή νέας αίθουσας στο Εφετείο για τη δίκη της Χ.Α.

Την κατασκευή νέας αίθουσας στο Εφετείο για να διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με φορείς του Δήμου Κορυδαλλού, βουλευτές, δικηγόρους Πολιτικής Αγωγής και διευθυντές σχολείων, με αφορμή το αίτημά τους για μεταφορά της δίκης εκτός Κορυδαλλού.

«Αναγνωρίζω την οξύτητα των προβλημάτων που δημιουργούνται τόσο εντός της αίθουσας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η δίκη μελών της Χρυσής Αυγής, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της. Για το λόγο αυτό έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή νέας αίθουσας η οποία θα είναι έτοιμη στις αρχές Σεπτεμβρίου 2015. Εφόσον η διευθύνουσα της δίκη ζητά άλλη αίθουσα, είμαι έτοιμος να φροντίσω για τη σχετική μετάθεσή καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός.

Νωρίτερα, συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα είχε ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και οι βουλευτές Εύη Καρακώστα και Νίνα Κασιμάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ορφανός από το Ποτάμι και Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση, οι φορείς πρότειναν έως την τελική μεταφορά της δίκης στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα  στο Εφετείο να γίνει μεταφορά άλλης δίκης στον Κορυδαλλό από το Εφετείο και σε εκείνη την αίθουσα που θα αποδεσμευτεί να διεξάγεται έως το Σεπτέμβριο η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής.

Έξω από το υπουργείο πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μαθητές και καθηγητές σχολείων του Κορυδαλλού. Στο πανό που έχουν αναρτήσει αναφέρεται: «Όχι η δίκη της ΧΑ στον Κορυδαλλό».

Τέλος, σημειώνεται πως ο υπουργός αναμένεται να συναντηθεί και με εκπροσώπους της Πολιτικής Αγωγής.

Photo Credit: Menelaos Myrillas/ SOOC

Διαβάστε επίσης:

Μεταφορά της δίκης της Χ.Α. στο Εφετείο ζητούν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Υπ. Δικαιοσύνης: Να υποβάλλει αίτημα η έδρα για αλλαγή αίθουσας στη δίκη της Χ. Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποσόστωση στους 28 προτείνει η Ε.Ε. για τους πρόσφυγες, κατά Βρετανία και Ουγγαρία

Γ. Σακελλαρίδης: Στόχος μας να καταγραφεί στο Eurogroup η σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις