in

Νικολούδης: 85.000 πρόσωπα έβγαλαν πάνω από 200.000 ευρώ εκτός Ελλάδας

Νικολούδης: 85.000 πρόσωπα έβγαλαν πάνω από 200.000 ευρώ εκτός Ελλάδας

Περί τα 85.000 ονόματα περιέχει η λίστα με τα εμβάσματα που βγήκαν στο εξωτερικό άνω των 200.000 ευρώ, από το 2010 μέχρι τώρα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με  έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η επιλεγόμενη «λίστα Νικολούδη» δεν αφορά πλέον τον υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη. Είναι ένας κατάλογος 85.000 περίπου προσώπων, τα οποία είχαν στείλει στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 200.000 ευρώ, κατά περίπτωση, από το 2010 και εντεύθεν. Ο κατάλογος αυτός είχε καταρτιστεί από την Αρχή του άρθρου 7 του Ν. 3691/2008, της οποίας ο νυν υπουργός Επικρατείας ήταν πρόεδρος μέχρι τις 26.1.2015.

Ο κ. Νικολούδης επισημαίνει ότι η αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό δεν είναι εξ ορισμού παράνομη και τονίζει ότι η γνωστοποίηση του ως άνω καταλόγου (ακριβέστερα ονομάτων που περιλαμβάνονται σε αυτόν) δεν είναι κατά νόμο δυνατή δεδομένου ότι αποτελούν απόρρητες πληροφορίες της ως άνω Ανεξάρτητης Αρχής. Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα, ούτε έχει δικαίωμα να ζητήσει κάτι σχετικό από την ως άνω Αρχή.

Τέλος, σημειώνεται πως το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνιος Γρέγος ζητώντας να χορηγηθούν τα στοιχεία για τη «λίστα Νικολούδη».

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Μηχανορραφίες Μέσω Ειδήσεων. Του Νίκου Σβέρκου