Νέα επίθεση σε Παντή με «περίεργα» δημοσιεύματα

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν δημοσιεύματα που θέλουν τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Παντή, να τίθεται σε αργία λόγω της εμπλοκής του ονόματός του σε υπόθεση υπεξαίρεσης στο ΑΠΘ, που έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια με άρθρο του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο δημοσιογράφος Άγγελος Αγγελίδης, επικαλούμενος μάλιστα σχετική συζήτηση στα πλαίσια του συμβουλίου διοίκησης του ΑΠΘ. «Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα τέθηκε με ανεπίσημο τρόπο σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης και από ότι φαίνεται αναμένεται να παρθεί απόφαση προκειμένου να μελετηθεί και επίσημα το θέμα. 
 
 Όσοι ζητούν την παραίτηση του Γιάννη Παντή από τη θέση του αντιπρύτανη θέτουν ως επιχείρημα την διάταξη της αυτοδίκαιης αργίας, στην οποία τίθενται οι δημόσιοι υπάλληλοι όταν σε βάρος τους εκκρεμούν πειθαρχικές ποινές ή ποινικές διώξεις. Σύμφωνα με τον νόμο 4093 του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ψηφίστηκε στα τέλη του 2012, οι υπάλληλοι τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση απομάκρυνση όσων διώκονται ή τιμωρούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα και πειθαρχικά παραπτώματα» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
 
Βέβαια σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του alterthess.gr το συμβούλιο διοίκησης του ΑΠΘ δεν έχει ακόμη συνεδριάσει επισήμως, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι θεσμικές διαδικασίες ορισμού του. Πολύ περισσότερο δεν έχει συζητηθεί το θέμα του Αντιπρύτανη και όπως μας δηλώνουν πανεπιστημιακοί και μέλη του Συμβουλίου δεν τίθεται κανέναν τέτοιο θέμα.
 
Όπως μάλιστα μαθαίνουμε αναμένεται να συνεχιστεί η επίθεση στον αντιπρύτανη και από άλλα μέσα τις επόμενες ημέρες, παρά το ανυπόστατο του ρεπορτάζ. Κύκλοι που γνωρίζουν τα στεγανά του ΑΠΘ, δείχνουν για τη διαρροή των ψευδών πληροφορίων ακροδεξιό καθηγητή του Ιδρύματος με προνομιακή σχέση με τα ΜΜΕ που ανήκουν στο χώρο της Δεξιάς.  
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θέατρο: “ΟΙ ΚΑΙΟΜΕΝΟΙ”

Νέα απεργία στα MMM- “Ναι” από το ΣτΕ για την επίταξη