Σταθερά ελλειματική ήταν διαχείριση των οικονομικών του κόμματος δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και πρόσθεσε ότι “στην περίοδο 2003-2011 κάθε χρόνο αυξανόταν κατά 10 εκατ. ευρώ το χρέος του ΠΑΣΟΚ”. Είπε ακόμη ότι η έκθεση των έξι ελεγκτικών εταιρειών δεν έχει υποβληθεί ακόμη και ότι “συνεπώς δήθεν πληροφορίες για δαπάνες και παραστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν σχέση με την έκθεση”.ότι υπήρχε και στην περίοδο 2003-2011
Επιπλέον κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό αλλά “και κάθε δημόσιο πρόσωπο που νομίζει ότι θίγεται” να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει πρόταση για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και τη χρηματοδότησή τους. Τέλος σημείωσε ότι “τα άλλα κόμματα δεν θα κρυφτούν και πάλι πίσω από τη σταθερή απόφαση του ΠΑΣΟΚ να τραβήξει διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν”.
Αναφερόμενος δε στην ίδρυση της “Προοδευτικής Συμμαχίας”, που θα γίνει και επίσημα στη Λειψία και στην οποία συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ ως ιδρυτικό μέλος από τον περασμένο Δεκέμβριο, τόνισε ότι αυτή δεν ιδρύθηκε “ως υποκατάσταστο άλλου διεθνούς θεσμού”, αλλά ως νέος χώρος συνεργασίας. Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ακόμη ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο απεργίας των καθηγητών την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεω είναι απολύτως αρνητική, σημειώνοντας ότι “πρέπει να δείξουμε όλοι σεβασμό στο γενικό συμφέρον της κοινωνίας”.
Τέλος δήλωσε ότι η πρόταση για τη συγκρότηση της ευρύτερης κεντροαριστεράς δεν απευθύνεται στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, αλλά στην κοινωνική βάση της κεντροαριστεράς και διευκρίνισε ότι η πρόταση δεν απευθύνεται σε τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ.