Μυλόπουλος: Το ΑΠΘ σήμερα έδειξε ότι ενωμένο μπορεί να πετύχει πολλά

 

Δήλωση για την απόφαση του να καθαριστεί “εθελοντικά” το ΑΠΘ έκανε ο Πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος.
 
Μόνο ένα σχόλιο από εμάς: Μήπως αύριο οι φοιτητές να φέρουν και ένα μπιτόνι πετρέλαιο ο καθένας “εθελοντικά” για την θέρμανση του ΑΠΘ; Το πρόβλημα δεν λύνεται με “εθελοντικές” ενεργειες επικοινωνιακού τύπου αλλά με την δικαίωση του αυτονόητου δικαιώματος των εργαζομένων για σταθερή εργασία. Η καθαριότητα του ΑΠΘ είναι υποχρέωση της πολιτείας, η καταβολή του μισθού τους συμβατική υποχρέωση του εργολάβου και η καταγγελία της σύμβασης υποχρέωση των πρυτανικών αρχών.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση
 
Σήμερα το ΑΠΘ κέρδισε το στοίχημα της αυτοδιοίκησής του. Η πανεπιστημιακή κοινότητα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ιδρύματος και συμμετείχε ενεργά στην εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Κοσμήτορες των Σχολών, τους Προέδρους των Τμημάτων και τον γενικό διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης Νίκο Μανουσαρίδη, υπό το συντονισμό των οποίων πραγματοποιήθηκε η δράση, καθώς και την Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης και προσωπικά τον Αντιδήμαρχο Θανάση Παππά για την πολύτιμη συνδρομή του. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, του καθηγητές και τους εργαζόμενους στο ΑΠΘ, καθώς και όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, η οποία απομάκρυνε τα σκουπίδια από το πανεπιστήμιο και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία που αυτά εγκυμονούσαν.
 
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στις εργολαβίες γιατί σεβάστηκαν την προσπάθεια του Πανεπιστήμιου και με τη στάση τους αυτή συνέβαλαν στην επιτυχία της. Τους καλώ για μια ακόμη φορά να αναστείλουν άμεσα τις κινητοποιήσεις και να αποχωρήσουν από το κτίριο διοίκησης, για να επαναφέρουμε το ΑΠΘ σε τροχιά ομαλής λειτουργίας, που είναι η μόνη προϋπόθεση για την επίλυση και των δικών τους προβλημάτων.
 
Το ΑΠΘ σήμερα έδειξε ότι ενωμένο μπορεί να πετύχει πολλά…
 
Ο Πρύτανης,
Ιωάννης Α. Μυλόπουλος
Καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απορρίφθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το Μνημόνιο

Στην Εγνατία η πορεία αλληλεγγύης στην Βιο. Μετ.