in

Μπάρμπαρα Σπινέλι σε Σύριους πρόσφυγες: Βοηθάτε να σώσουμε τον πολιτισμό μας

Μπάρμπαρα Σπινέλι σε Σύριους πρόσφυγες: Βοηθάτε να σώσουμε τον πολιτισμό μας

«Οι συνθήκες που ζήσατε αυτές τις ημέρες είναι ακατάλληλες και εξευτελιστικές. Πληγώνουν την ίδια την έννοια του ασύλου και της υποδοχής με την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση ισχυρίζεται ότι οικοδομήθηκε», τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της προς τους Σύριους πρόσφυγες η Μπάρμπαρα Σπινέλι,  η ευρωβουλευτής της «Άλλης Ευρώπης με τον Τσίπρα».

Η επιστολή της Μπ. Σπινέλι προς τη Γενική Συνέλευση των Σύριων προσφύγων της πλατείας Συντάγματος

Αγαπητοί φίλοι της πλατείας Συντάγματος,

ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θέλω να εκφράσω την πιο βαθιά και ειλικρινή αλληλεγγύη σε όλους σας – Σύριοι πρόσφυγες πολέμου, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που σας μεταχειρίζονται απάνθρωπα σε αυτή την απάνθρωπη Ευρωπαϊκή Ένωση – ενόψει της μεγάλης διαδήλωσης που θα κάνετε σήμερα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Ξέρουμε ότι έχετε καταλάβει από τις 19 Νοεμβρίου τη πλατεία. Ξέρουμε ότι η τιμή που πληρώνετε για τη γενναιόδωρη διαμαρτυρία σας είναι πολύ υψηλή και θα συνεχίσει να είναι. Ξέρουμε ότι διαμαρτύρεστε όχι μόνο για την προσωπική σας περίπτωση, αλλά για όλους αυτούς που, όπως εσείς, δραπετεύουν από πολέμους που οι δυτικές δυνάμεις συχνά επιδεινώνουν, ή από τις αυξανόμενες κλιματικές καταστροφές που κακοποιείται ο πλανήτης. Οι συνθήκες που ζήσατε αυτές τις ημέρες είναι ακατάλληλες και εξευτελιστικές. Πληγώνουν την ίδια την έννοια του ασύλου και της υποδοχής με την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση ισχυρίζεται ότι οικοδομήθηκε. Ξέρουμε ότι τα αιτήματά σας είναι νόμιμα και αναμφισβήτητα, που αμφισβητούν την ίδια την ιδέα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ευρώπη έχει καθήκον να σας απαντήσει.

Σήμερα, Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, καλέσατε στην πλατεία Συντάγματος Έλληνες και Ευρωπαίους, για να ενωθούν μαζί μας. Αισθάνομαι ότι είμαι μαζί σας, για να στηρίξω τον αγώνα σας και τα αιτήματά σας, στο πλευρό των βουλευτών συναδέλφων μου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία, με την ελπίδα η μάχη σας να βοηθήσει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό να διατηρηθεί και να επιβιώσει. Είναι μια στιγμή για εσάς και όλους εμάς.

Μπάρμπαρα Σπινέλι, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ιταλία (GUE-NGL).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έφυγε από τη ζωή ο Τόνυ Άντονυ

Τσίπρας: Ο χρόνος της συγκυβέρνησης τελειώνει