in ,

Μητσοτάκης εν μέσω εισαγγελικής έρευνας για τις ευθύνες για τη Θεσσαλονίκη: Φταίει η επιτροπή, όχι εμείς

Διέψευσε ακόμα και τους υπουργούς και τα στελέχη του ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον ΑΝΤ1 και επέμεινε πως καμία ευθύνη δεν βαραίνει τον ίδιο και την κυβέρνηση για όσα έχουν συμβεί στη Θεσσαλονίκη μετά τον εορτασμό της 26ης Οκτωβρίου.

«Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε η Επιτροπή μας εισηγήθηκε για τη Θεσσαλονίκη κλείσιμο πριν την 26η Οκτωβρίου. Ήμασταν συνεπείς με βάση τα στοιχεία που γνωρίζαμε αν και υπήρχαν επιμέρους απόψεις που δεν ταυτίζονται πάντα με την τελική απόφαση της Επιτροπής. Αναγνώρισα εκ των υστέρων στη Βουλή ότι αν γνώριζα θα είχαμε κλείσει τη Θεσσαλονίκη νωρίτερα.», ανέφερε ο πρωθυπουργός πετώντας στην ουσία το μπαλάκι των ευθυνών στην επιτροπή, για να αυτοαναιρεθεί με την νουθεσία του προς αυτήν λίγο αργότερα: «οι ειδικοί θα πάρουν την Παρασκευή τις αποφάσεις τους, έχοντας ζυγίσει τα δεδομένα. Με ενδιαφέρει να επιστρέψει η αγορά τουλάχιστον εκεί που ήμασταν πριν από τις γιορτές.»

Λίγο αργότερα, συνεχίζοντας να αδυνατεί να αποδεχτεί το προφανές της κυβερνητικής οπισθοχώρησης μπροστά στις απαιτήσεις της Εκκλησίας για τον εορτασμό των Θεοφανείων σημείωσε και κάνοντας το άσπρο-μαύρο ανέφερε: «Στα Θεοφάνεια υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία, ύστερα όμως η Εκκλησία επέδειξε συμμόρφωση στα μέτρα».

Έκλεισε δε, τακτικά τοποθετούμενος, λέγοντας πως η κυβέρνηση έκανε «ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την ενίσχυση των νοσοκομείων» αφού πρώτα φρόντισε να τονίσει πως ο βαθμός της συνέπειας της κρίνεται σε σχέση με όσα αυτή ισχυρίζεται ότι γνώριζε για την εξάπλωση του ιού έως τότε. Για αυτόν ακριβώς το λόγο και ενώ περιμένουμε και τρίτο κύμα έξαρσης της πανδημίας, ετοιμάζεται να περάσει σε λίγες μέρες από τη Βουλή, νομοσχέδιο που θα εγκρίνει την καταπατάληση δισεκατομμυρίων για αγορά πολεμικώ αεροσκαφών, ενώ τα νοσοκομεία συνεχίζουν να είναι υποστελεχωμένο και με ελλιπή εξοπλισμό.

Όπως και να έχει, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα στα φτωχά μας μυαλά.

Γιατί ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ποιος παίρνει τις αποφάσεις και άρα οφείλει να αναλάβει και τις ευθύνες που του αναλογούν. Είναι η κυβέρνηση; Είναι οι κάθε λογής επιχειρηματίες; Είναι η Εκκλησία; Είναι ο κ. Χρυσοχοΐδης και η ηγεσία της ΕΛΑΣ που ζουν τις δικιές τους μέρες δόξας; Είναι η Επιτροπή που, δυστυχώς, έχει μετατραπεί σε ένα εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων όλων των παραπάνω;

Ή μήπως είναι οι γιατροί, όπως δήλωσε ο κύριος Κοντοζαμάνης, οι Θεσσαλονικείς, που λόγω χαρακτήρα ευθύνονται για όσα ζούμε σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη και γιατί όχι και ο Χατζηπετρής που αναφέρει και ο Λουκιανός Κελαηδόνης σε τραγούδι του;

Δεν είναι ότι δεν μας είχαν συνηθίσει στην εγγενή πολιτική και ηθική τους αδυναμία να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, για όσα έχουν πράξει κατά καιρούς. Είναι που στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ευθύνες συνοδεύονται από μία τεράστια λίστα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, που ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται ακόμα, από τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται εδώ και 11 μήνες την πανδημία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Με ιδιωτικές χορηγίες η λειτουργία των 5 μεγαλύτερων μουσείων της χώρας που μετατρέπονται σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου

Η Μελέκ Ιπέκ συνελήφθη επειδή σκότωσε τον βασανιστή άντρα της