Μήνυμα Οτσαλάν να σταματήσουν οι εχθροπραξίες

Ο φυλακισμένος αρχηγός των κούρδων ανταρτών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Οτσαλάν κάλεσε την Πέμπτη τους μαχητές του να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να αποσυρθούν από την Τουρκία, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας

«Ο αγώνας μας ήταν εναντίον όλων των ειδών την πίεση, τη βία και την καταπίεση… Η πόρτα μας τώρα ανοίγει σε μία δημοκρατική διαδικασία μετά από μία περίοδο ενόπλου αγώνα. Τα όπλα θα πρέπει να σωπάσουν και η πολιτική θα πρέπει να έρθει στο προσκήνιο. Έχει φτάσει το στάδιο όπου οι ένοπλες δυνάμεις μας θα πρέπει να αποτραβηχτούν πέρα από τα σύνορα. Δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή μίας καινούργιας εποχής» είπε ο Οτσαλάν στο γράμμα του που διάβασαν Κούρδοι πολιτικοί κατά τη διάρκεια του εορτασμού της κουρδικής Πρωτοχρονιάς στο Ντιγιάρμπακιρ.

«Αυτός ο αγώνας που ξεκίνησε με την ανταρσία μου κατά της σκλαβιάς, την άγνοιας και της απελπισίας στην οποία γεννηθήκαμε είχε στόχο να είναι εναντίον οποιουδήποτε είδους πίεσης και καταπίεσης. Σήμερα βλέπω ότι αυτή η κραυγή δεν ήταν χωρίς όφελος. Ο αγώνας μας δεν ήταν εναντίον καμίας φυλής, σέχτας ή ομάδας και θα είναι ποτέ. Ο αγώνας μας ήταν εναντίον της άγνοιας, της αδικίας, του να είσαι περιφρονημένος και καταπιεσμένος» ανέφερε ο ηγέτης των Κούρδων στο μήνυμα του την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδοι ανέμιζαν τις σημαίες του PKK στα κίτρινα, κόκκινα και πράσινα χρώματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ χαιρέτισε την έκκληση για κατάπαυση του πυρός που διατύπωσε ο Οτζαλάν προς τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

«Η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι αυτή της ειρήνης» δήλωσε ο Γκιουλέρ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, προσθέτοντας πάντως πως περιμένει να δει «τις συνέπειες στην πράξη».

«Προφανώς θα δούμε τι θα συμβεί στο εξής» πρόσθεσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χουντής σε Ντάισελμπλουμ: Είστε ανίκανοι ή έχετε άλλους σκοπούς;

AKEΛ: Να αποφασίσει ο λαός σε δημοψήφισμα για τη λύση