in , , ,

«Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία»: Αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις

Αύριο στις 18.00 στην Καμάρα η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

8 χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους πολλών ελληνικών πόλεων, συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για αύριο, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου. Στη Θεσσαλονίκη το κοινό κάλεσμα αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών συλλογικοτήτων αλλά και πολιτικών οργανώσεων της αριστεράς και του αναρχικού χώρου είναι στις 18.00 στην Καμάρα, ενώ θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα ούτε με τους ναζί ούτε πολύ περισσότερο με την ακροδεξιά. Ειδικά οι ναζί της Χρυσής Αυγής προσδοκούν μεγάλες μειώσεις των ποινών τους στον δεύτερο βαθμό εκδίκασης των υποθέσεών τους. Θα ξαναζήσουμε, δηλαδή, δίκες των ναζί και θα χρειαστεί να ξαναπιέσουμε να μην θεωρηθούν τα εγκλήματά τους μικρότερα απ’ ό,τι πραγματικά ήταν. Πέρα από τη Χρυσή Αυγή, όλος ο ακροδεξιός χώρος βρήκε την ευκαιρία να ξαναβγεί στους δρόμους και να εξαπλωθεί στο διαδίκτυο μέσω του “αντιεμβολιαστικού κινήματος”. Με μαζικές αντιφασιστικές δράσεις, να μην τους αφήσουμε να καταλάβουν δημόσιο χώρο, να μην τους παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή γης για να δηλητηριάζουν την κοινωνία με το μίσος τους για τις καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες» αναφέρει σε κάλεσμά της η συνέλευση για έναν Αντιφασιστικό/ Αντιπατριαρχικό Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη στο κάλεσμά της.

Η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης – μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας σημειώνει: «Κανένα φασιστικό κίνημα δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τη βοήθεια του κράτους. Για την ακρίβεια ο φασισμός εξελίσσεται γρήγορα σε επίσημη κρατική πολιτική. Οι αστυνομικές επιθέσεις και δολοφονίες στον Έβρο, οι παρακρατικές ομάδες φασιστών στον Έβρο και τα νησιά, οι εξώσεις μεταναστών, το χτίσιμο κλειστών στρατοπέδων συγκέντρωσης, οι παράνομες επαναπροωθήσεις, η αστυνομοκρατία, οι συλλήψεις, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ο αυταρχισμός, η λεηλασία του δημόσιου πλούτου, ο εθνικιστικός παροξυσμός και η εξοπλιστική κούρσα σε βάρος της εργατικής τάξης συνηγορούν σε αυτό. Αυτήν τη στιγμή, μάλιστα, υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης (μεταξύ αυτών και ο υπουργός Υγείας) υιοθετούν εθνικιστικό λόγο, έχοντας εκφράσει και ναζιστική ρητορική στο παρελθόν, ενώ συνολικά τρεις ακροδεξιοί έχουν χρηστεί υπουργοί, για να επισφραγίσουν συμβολικά τη μεταστροφή της Νέας Δημοκρατίας από τη Δεξιά στην Ακροδεξιά. Απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα στεκόμαστε ΕΜΕΙΣ. Ποιοι είμαστε; Είμαστε οι άνθρωποι της κοινωνικής βάσης που ακροβατούμε ανάμεσα στην ανεργία και τις άθλιες κακοπληρωμένες δουλειές. Είμαστε οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες που ζούμε μέσα στο καθεστώς εξαίρεσης. Είμαστε οι γυναίκες που κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή από τον μισογυνισμό και τις σεξιστικές επιθέσεις. Είμαστε τα lgbtqia+ άτομα που μας επιτίθενται και μας χλευάζουν για τη σεξουαλική κατεύθυνση μας. Είμαστε οι καταπιεσμένοι/ες κι οι εκμεταλλευόμενοι/ες, αυτοί και αυτές που έχουμε ανάγκη να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει. Για αυτόν τον λόγο οφείλουμε να κατέβουμε στις πορείες για τον Παύλο Φύσσα.».

Στην διαδήλωση καλεί και η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας τονίζοντας: «Ο Π. Φύσσας θα μας δείχνει για πάντα τον δρόμο! Το εργατικό κίνημα οφείλει να ξεσηκωθεί και να μην αφήσει κανένα χώρο στους φασίστες. Μέσα από ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, για την μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας και τη μαζική αυτοάμυνα του κινήματος, όπως στις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστολή (Νέα Σμύρνη κ.ά.) που επέβαλλαν μια ήττα στην κυβέρνηση. Να αντισταθούμε στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και το Δόγμα Νόμος και Τάξη, για να ξεφορτωθούμε τις μνημονιακές κυβερνήσεις και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκτρέφουν αυτά και τους φασίστες!».

Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) γίνεται αναφορά και στην πολιτική διαδρομή υπουργών της κυβέρνησης: «Ο φασισμός ως εφεδρεία του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος ενάντια στο λαό και τις κομμουνιστικές ιδέες απλώνεται ξανά, αφού δε χρειάζεται αυτός να κυκλοφορεί μόνο με το όνομα “Χρυσή Αυγή”. Τρεις ακροδεξιοί πρώην μέλη του ΛΑ.Ο.Σ. είναι πλέον υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ, ο Βορίδης, ο Πλεύρης και ο Γεωργιάδης. Την ίδια στιγμή οι αντιεμβολιαστικές απόψεις και άλλες αντίστοιχες σκοταδιστικές αντιλήψεις επιτίθενται ενάντια στο δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη, και ειδικά στην προστασία απέναντι στον κορωνοϊό. Παράλληλα η ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας μας επιτάσσει ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα, όχι μόνο στο δικαίωμα στην περίθαλψη, αλλά και στα δημοκρατικά δικαιώματα, στην εργασία με μισθό, ασφάλιση και άλλα δικαιώματα. Ενώ σίγουρα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες τους οποίους δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολιτικές, αντιμετωπίζονται από το σύστημα και τους φασίστες σαν εχθρός, τη στιγμή που μόνο με κοινούς αγώνες μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Όταν λοιπόν ο λαός ξεσηκώνεται για να απαιτήσει δουλειά, περίθαλψη, εκπαίδευση για Έλληνες και πρόσφυγες/μετανάστες, οι φασιστικές εφεδρείες του συστήματος πρέπει να είναι παρούσες για να μας χτυπήσουν».

Τέλος, η Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών) καλεί σε «αντιφασιστικό αγώνα που δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι των αγώνων που στοχεύουν στην ανατροπή του καπιταλισμού, του συστήματος που γεννά τον φασισμό. Σε αυτόν τον τόπο της προσφυγιάς, της κατοχής, των μαζικών εκτελέσεων από τους ναζί και τους ταγματασφαλίτες και των βασανιστηρίων των χουντικών της ΕΣΑ, ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον. Είναι ιστορικό χρέος της πολυεθνικής εργατικής τάξης, των νέων, του λαού, να μην αφεθεί ούτε σπιθαμή χώρου για την παρουσία οποιοδήποτε ακροδεξιού νεοναζί στους δρόμους και στις ζωές μας, αλλά και να τσακιστεί η ρατσιστική κρατική πολιτική που εφαρμόζεται στα σύνορα και στις πόλεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τι θα κάνουμε τελικά με τους πλούσιους;

Αριστερές οργανώσεις: «Όχι στη Σύνοδο πολέμου του ΝΑΤΟ»