in

Live στο alterthess η διαδικτυακή εκδήλωση για τη νέα συλλογικότητα στο χώρο της ανταγωνιστικής αριστεράς

«Το μέλλον δεν θα ‘ρθει από μονάχο του»

Απόψε στις 20:00 θα μεταδοθεί από το alterthess.gr η εκδήλωση για τη νέα συλλογικότητα στο χώρο της ανταγωνιστικής αριστεράς. Συντονιστείτε στο facebook και τη σελίδα του alterthess εδώ: https://alterthess.gr/to-mellon-den-tha-erthei-apo-mono-toys/

Διαβάστε σε σχέση με τη νέα συλλογικότητα γεννιέται στο χώρο της ανταγωνιστικής αριστεράς:

Αυτή τη φορά μάλιστα δεν προέρχεται από μια ακόμα διάσπαση, αλλά από την σύμπραξη δύο υφιστάμενων οργανώσεων, με τη συμμετοχή και άλλων μελών προερχόμενων από άλλους πολιτικούς χώρους.

Η «Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών/τριων» και η «Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά» -δυο οργανώσεις που προέρχονται από διαφορετικά ρεύματα- έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν στη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα. Το κοινό αυτό εγχείρημα βασίζεται σε μια πορεία συνεργασίας και συναντίληψης των χώρων αυτών τα τελευταία χρόνια. Εκκολάφθηκε όμως ταχέως μέσα στην κινηματική έξαρση των τελευταίων εβδομάδων, στις κινητοποιήσεις που ξέσπασαν με αιχμή την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και των δημοκρατικών ελευθεριών. Φιλοδοξία των δύο οργανώσεων όμως είναι να μην μείνουν στη δική τους «ένωση», αλλά να αποτελέσει αυτή το σήμα για την συσπείρωση πολλών ακόμα ανθρώπων, με τους οποίους συστρατεύονται στα κοινωνικά κινήματα και οι οποίοι παραμένουν κριτικοί απέναντι στις οργανωμένες δυνάμεις της αριστεράς.

Η πρόταση για τη συγκρότηση της νέας συλλογικότητας θα παρουσιαστεί δημόσια με μια πανελλαδική διαδικτυακή εκδήλωση, τη Δευτέρα 19 Απριλίου, στις 8 μμ. (το event της εκδήλωσης στο facebook)

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την περιγραφή της πολιτικής συμφωνίας, του προτεινόμενου χρονοδιαγράμματος συγκρότησης αλλά και της φυσιογνωμίας που επιδιώκει να έχει η νέα συλλογικότητα, τα στοιχεία ηθικής, αισθητικής και εσωτερικής δημοκρατίας που θέλει να χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της.

Θα ακολουθήσουν ενδεικτικές θεματικές παρεμβάσεις για σημαντικά πεδία, όπως η μισθωτή εργασία και οι ανισότητες, το περιβάλλον, τα δικαιώματα, ο χώρος της εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, θα παρέμβουν καλεσμένοι/ες εκτός των οργανωτών, που θα κληθούν να συνομιλήσουν με την πρόταση, ανοίγοντας έτσι άμεσα το δημόσιο διάλογο. Συνολικά θα μιλήσουν 12 άτομα, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Παρίσι, τη Λήμνο, τα Χανιά, την Εύβοια.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το κανάλι του alterthess και τα κοινωνικά μέσα.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο -πρόσκληση:

«Αναρωτιόμαστε κι εμείς πώς θα πάνε τα πράγματα αλλιώς, πώς θα σταματήσουμε την κυβερνητική επίθεση, πώς θα παλέψουμε ώστε η πολλαπλή αποτυχία του συστήματος να γεννήσει μια θαρρετή επανεμφάνιση ενός συνολικού προγράμματος κοινωνικού μετασχηματισμού […]

Με την εκδήλωση αυτή εκκινούμε μια διαδικασία διαλόγου και επεξεργασιών για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα της Αριστεράς γιατί πιστεύουμε πως μπορεί να υπάρξει ένας δρόμος για μια πολιτική πρόταση ταυτόχρονα μαζική αλλά και ριζοσπαστική, δημοκρατική και συμπεριληπτική. Έναν φορέα που θα συμβάλει ώστε να καλυφθεί το κενό ανάμεσα στην ενσωμάτωση των κυβερνητικών σχεδίων και την αποτυχία των επαναστατικών φωνών. […]

Η σημερινή μας πρόταση δεν είναι άλλη μία διακήρυξη καλών προθέσεων. Αποτελεί ώριμη, κοινή απόφαση δυο συλλογικοτήτων καθώς και αρκετών ανένταχτων αγωνιστών/τριών, με διαφορετική ιδεολογική και πολιτική καταγωγή. Χρειαζόμαστε τώρα τον πολιτικό χώρο που θα συναντηθούν οι άμεσες διεκδικήσεις με την προοπτική της ρήξης. Μια νέα συντροφικότητα, μια νέα συλλογικότητα είναι άμεση ανάγκη. Και τη συλλογικότητα αυτή δεν θα την περιμένουμε άλλο, θα την φτιάξουμε εμείς».

Διαβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα και το κείμενο της πρόσκλησης εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κοινωνικό αποτύπωμα της πανδημίας και ταξικός ανταγωνισμός

Για τη «μητέρα των μαχών». Του Θέμη Αχτσιόγλου