in

Κωνσταντοπούλου: Η Δημοκρατία αμφισβητείται από συμφέροντα και διεθνείς οργανισμούς

Κωνσταντοπούλου: Η Δημοκρατία αμφισβητείται από συμφέροντα και διεθνείς οργανισμούς

«Σαράντα ένα χρόνια μετά την πτώση της χούντας, η χώρα και ο λαός βιώνουν την αμφισβήτηση από χρηματοοικονομικά συμφέροντα και όργανα διεθνών οργανισμών, εκπροσώπους ξένων κυβερνήσεων που παρεμβαίνουν ωμά στις εσωτερικές διαδικασίες (όπως έγινε στο πρώτο δημοψήφισμα μετά τη μεταπολίτευση) στη διαδικασία της νομοθέτησης, παρεμβαίνουν ακόμη και στην απονομή της Δικαιοσύνης που επιδιώκουν να εξανδραποδίσουν» δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στον προαύλιο χώρο της Βουλής για τα 41 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Μέσα από τις πράξεις και τις αντιστάσεις εκείνων που ενσαρκώνουν τους θεσμούς, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δημοκρατία είναι υπόθεση όλων, των πολλών του λαού και των εκπροσώπων όλων των δημοκρατικών λειτουργιών, τόνισε και πρόσθεσε πως δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

«Η Δημοκρατία δεν είναι ορεκτικό στο πιάτο εκείνων που απεργάζονται την καταδυνάστευση των λαών. Καλούμαστε να μην αφήσουμε την Δημοκρατία να γλιστρήσει από τα χέρια μας και ένας πρώτος τρόπος είναι να θυμόμαστε πως κάποτε την χάσαμε για επτά χρόνια και να αντιστεκόμαστε στην επιτηδευμένη λήθη» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δύο συλλήψεις για την πυρκαγιά στην Εύβοια

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο πρώην δ.σ. της Banco Espirito Santo