in

Κόκκινη κάρτα από την Μητροπολιτική Επιτροπή για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας

Κόκκινη κάρτα από την Μητροπολιτική Επιτροπή για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας

Δεν ενέκρινε η Μητροπολιτική Επιτροπή στη σημερινή συνεδρίασή της τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του σχεδίου αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης καταψήφισαν τη μελέτη κι έτσι η ιδιωτικοποίηση της έκτασης των 123 στρεμμάτων στο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας βρίσκει εμπόδια. Το σχέδιο ιδιωτικοποίησης προβλέπει τη δημιουργία ενός τουριστικού παραθεριστικού χωριού 62 στρεμμάτων και στην υπόλοιπη έκταση δημιουργία κοινόχρηστων χώρων.

Η συνεδρίαση ωστόσο έχει τυπικό χαρακτήρα και απλώς γνωμοδοτεί. Σε τεχνικό επίπεδο η εισήγηση από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ήταν θετική ως προς την αξιοποίηση πράγμα που δίνει καθαρό πολιτικό χαρακτήρα στην απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής.

Στη συνεδρίαση εκλήθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να παραστούν και μαζί με αυτούς και η τεχνική σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτα Τσολακάκη, αλλά και εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού.

Ο εισηγητής της διοίκησης, Αλέξανδρος Θάνος, τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης από τους οικείους δήμους (Θερμαϊκού, Θέρμης, Βόλβης), αφού προηγηθεί παραχώρηση των εκτάσεων διαφωνόντας με την ιδιωτικοποίηση.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι το ΤΑΙΠΕΔ καταστρατηγεί το ΓΠΣ του δήμου Θερμαϊκού και θα προχωρήσει στα σχέδια του.”Εμείς απλώς γνωμοδοτούμε. Και να πάρει την έκταση ο δήμος ιδιώτες μεγαλοεπενδυτές θα μπουν”, σημείωσε.

Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, που θα είναι στην αντιπολίτευση του νέου δημοτικού συμβουλίου, Σπύρος Κουζινόπουλος, εξέφρασε την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή του στο σχέδιο και έκανε λόγο για “τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα με καταστροφή των δένδρων εντός του πνεύμονα πρασίνου του κάμπινγκ.

Η τοπική κοινωνία αντιδράει έντονα απέναντι στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ και διοργανώνει κινητοποιήσεις για την υπεράσπσιη των δημοσίων αγαθών. Έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουλίου κατάληψη του κάμπινγκ με στήσιμο σκηνών και την πραγματοποίηση ενημερωτικών συζητήσεων, μουσικών, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία καλούσαν συλλογικότητες πολιτών του δήμου Θερμαϊκού έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρέλυσε το βρετανικό Δημόσιο λόγω απεργίας των υπαλλήλων

Τουλάχιστον 14 άτομα εμπλέκονται σε απάτη μεγάλου εκπαιδευτικού ομίλου