Κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εχθές, Δευτέρα 7 Ιουνίου, η «Πρωτοβουλία κατοίκων για την περιοχή της Αλυσίδας», τα δημοτικά σχήματα «Η Πόλη Ανάποδα» και «Δύναμη Ανατροπής», η Συνέλευση Γυναικών «8 Μάρτη» αλλά και η «πρωτοβουλία γονέων 12 Αποστόλων» που βρίσκονται επίσης σε κινητοποιήσεις ενόψει του κλεισίματος του Ε΄Βρεφονηπιακού Σταθμού που στεγάζεται στην περιοχή.
Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν για μία ακόμη φορά να ανακληθεί η απόφαση αποχαρακτηρισμού του οικοπέδου που βρίσκεται δίπλα στο παλιό εργοστάσιο της Αλυσίδας και το οποίο θα στέγαζε ένα νέο νηπιαγωγείο στην περιοχή.
Χάνονται δεκάδες οικόπεδα που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πάρκα και σχολεία
Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η προϊσταμένη του τμήματος Αστικού Σχεδιασμού Κατερίνα Δαναδιάδου ανέφερε πως λόγω της αδυναμίας του δήμου να καταβάλει αποζημιώσεις έχουν ήδη αποχαρακτηριστεί 45 χώροι συνολικής έκτασης 43 στρεμμάτων, εκ των οποίων οι 21 χώροι ήταν για σχολεία, κυρίως νηπιαγωγεία, οι οκτώ κοινόχρηστοι χώροι, οι επτά παιδικοί σταθμοί και οι υπόλοιποι εννιά για άλλους κοινωφελείς σκοπούς, όπως χώρους αθλητισμού και ΚΑΠΗ.
Στη συνέχεια παρέθεσε και τους χώρους που αναμένεται να αποχαρακτηριστούν και επίσημα στο άμεσο μέλλον μεταξύ των οποίων είναι και το οικόπεδο δίπλα στην πρώην «Αλυσίδα» στη συμβολή των οδών Αλ. Σταύρου και Αλκμήνης, χώρος στον υποσταθμό της ΔΕΗ πάνω από το Καυτανζόγλειο στάδιο, χώρος σχολείου στη συμβολή των οδών Δελφών και Μιαούλη, χώρος πρασίνου στη ζώνη προστασίας στα Βυζαντινά Τείχη, χώρος πολιτιστικού κέντρου στην οδό Κ. Άγρα-Ηφαιστίωνος.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων για την περιοχή της Αλυσίδας, Ιωάννα Λιούτσια πραγματοποίησε παρέμβαση κάνοντας αναφορά στις 800 και πλέον υπογραφές κατοίκων της πόλης που ζητούν να ανακληθεί η απόφαση αποχαρακτηρισμού του οικοπέδου, τη στιγμή που τόσο οι κάτοικοι όσο και οι συμμετέχοντες στο δημοτικό συμβούλιο αναγνωρίζουν την ανάγκη της περιοχής για νέες σχολικές μονάδες.