in , , ,

Κατάληψη σχολείου με αντιφασιστικό περιεχόμενο μετά από μοίρασμα φυλλαδίων μίσους από τη Χρυσή Αυγή

Ήταν Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου όταν σε μια προσπάθεια στρατολόγησης, μοιράζεται υλικό από το ακροδεξιό στέκι «Σάρισα» σε σχολεία της Πυλαίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Δύο εβδομάδες μετά, στο γυμνάσιο της ίδιας περιοχής πραγματοποιείται κατάληψη από τους μαθητές και τις μαθήτριες με αναφορές στα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας, στην τράπεζα θεμάτων, στα κενά του εκπαιδευτικού συστήματος. Καταδικαστική αναφορά όμως γίνεται και στην φασιστικής παρουσία στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αλλά και στο μοίρασμα φασιστών έξω από το σχολείο.

Την ίδια στιγμή είναι δεκάδες οι τα (είτε υπό κατάληψη είτε σε λειτουργία) σχολεία της πόλης που παίρνουν θέση με γκράφιτυ και πανό ενάντια στον φασισμό.

«Αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» τραγούδησε ο Παύλος Σιδηρόπουλος και φαίνεται ότι τα παιδιά αυτής της πόλης έχουν κάθε λόγο να προσπαθούν να γλιτώσουν από τις φασιστικές συμμορίες.

Και εμείς οφείλουμε να τα υπερασπιστούμε.

ΥΓ. Σημειώνουμε πως μετά το μοίρασμα φυλλαδίων από τα μέλη της Χρυσής Αυγής άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν άμεσα παρέμβαση με κείμενο το οποίο ανέφερε:

«ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εν καιρώ πανδημίας ο εκφασισμός και η συντηρητικοποίηση της κοινωνίας λαμβάνει χώρα με διάφορες μορφές. Πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν οι σφοδρές και βίαιες επιθέσεις στη προσφυγοπούλα κούκλα Αμάλ, ο πετροπόλεμος στο (θεσμικό) pride Θεσσαλονίκης, τα γεγονότα έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, οι υποτιθέμενες αντικυβερνητικές πορείες για την ελευθερία με πρόφαση την αυταρχική διαχείριση της πανδημίας με ολοφάνερα τα εθνικιστικά προτάγματα και βεβαίως το μοίρασμα προπαγανδιστικού χρυσαυγήτικου υλικού στο 1ο ΓΕΛ Πυλαίας.

Με αφορμή λοιπόν το τελευταίο αποφασίσαμε να αναδείξουμε μια άλλη πτυχή της πραγματικότητας. Στο φυλλάδιο που σας μοιράστηκε γίνεται προσπάθεια να απαλλαχθούν από τις πράξεις τους τα κατηγορούμενα μέλη της Χρυσής Αυγής και να αναδειχθούν ως σύγχρονοι ήρωες που δρούσαν με γνώμονα το κοινό καλό του «έθνους» και ως προστάτες των γυναικών. Αυτό που λησμονείται βέβαια είναι ότι οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι φέρουν ευθύνες για πάμπολλους θανάτους «συμπατριωτών» τους με τρανό παράδειγμα το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη που ενορχηστρώθηκε από ταγματασφαλίτες!

Έναν περίπου χρόνο μετά την καταδίκη τους από την αστική δικαιοσύνη προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος ξανά με τους τρόπους που πάντα ήξεραν, με την ανάδειξη του μίσους προς οτιδήποτε διαφέρει από τη νόρμα και με τη δημιουργία αποδιοπομπαίων τράγων που όλως τυχαίως είναι οι φτωχοί μετανάστες που λόγω της διαφορετικής τους κουλτούρας σκοπός τους είναι μόνο το «κακό». Στην περίπτωση που αυτοί οι «ξένοι» ήταν τουρίστες με λεφτά το αφήγημα θα ήταν τελείως διαφορετικό! Είμαστε της άποψης πως ο φασισμός δε χωρά πουθενά και πως συνάμα η ελευθερία μας δεν πρόκειται να μας χαριστεί από κανένα θεσμό, καμία κυβέρνηση, κανένα κόμμα και οφείλουμε να πολεμήσουμε για αυτήν με τις δικές μας δυνάμεις ενάντια σε ξεπεσμένες και αποτυχημένες ιδεολογίες όπως ο εθνικισμός με τους κατά φαντασίαν “κακούς ξένους”.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εδώλιο και για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού προτείνει η εισαγγελέας για τον Λιγνάδη

Χωρίς μέτρα ασφάλειας και υγιεινής η έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας στο ΔΙΠΑΕ