in , ,

Καταγγελία 17+1 ΕΛΜΕ για το πραξικόπημα στην ΟΛΜΕ και κάλεσμα για απεργιακό συντονισμό

Κοινή δήλωση εκπροσώπων 17+1 ΕΛΜΕ «χαιρετίζει το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ της συνέχισης της απεργίας-αποχής!» και καταγγέλλει «με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη, αντισυναδελφική και πραξικοπηματική μεθόδευση» για να κτυπηθεί η απεργία-αποχή στη συνέλευση προέδρων της ΟΛΜΕ, με αλλαγή-παραχάραξη των αποφάσεων ορισμένων γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ από τους προέδρους-εκπροσώπους τους. Συγκεκριμένα καταγγέλλονται οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λάρισας, Α΄ Πέλλας, ΣΤ΄ Αθήνας και Φλώρινας, για τους οποίους έχει επιβεβαιωθεί η μεθόδευση αυτή.

Η κοινή δήλωση απευθύνει κάλεσμα σε «συμμετοχή σε συντονισμό των εκπαιδευτικών σωματείων για να συνεχιστεί η απεργία-αποχή, ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα ενάντια στην αξιολόγηση» και προσδιορίζει ως άμεσο ζητούμενο την ανάγκη προκήρυξης από αύριο στάσεων εργασίας από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

Οι εκπρόσωποι που υπογράφουν ανήκουν στις ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας, Ε΄ Αθήνας, Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας- Μοσχάτου, Α΄ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι), Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Α΄ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα κλπ), Γ΄ Θεσ/νίκης, Ε΄ Θεσ/νίκης, Β΄ Αχαΐας, Εύβοιας, Ικαρίας-Φούρνων, Καστοριάς, Α΄ Κυκλάδων, Σάμου, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χανίων. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο εκπρόσωπος από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Δήλωση-καταγγελία εκπροσώπων των ΕΛΜΕ στη Γενική Συνέλευση των προέδρων στις 16 Οκτώβρη 2021

«Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των συναδέλφων, που αδιαφορώντας για τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση από το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση, σήκωσαν, κράτησαν και συνεχίζουν να κρατούν ψηλά τη σημαία της απεργίας-αποχής!

Χαιρετίζουμε το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ της συνέχισης της απεργίας- αποχής! Αυτό το ρεύμα εκφράστηκε περίτρανα και πέρα από κάθε αμφισβήτηση, τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις και τα σχολεία πανελλαδικά, όσο και στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ στη ΓΣ των προέδρων το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021.

Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη, αντισυναδελφική και πραξικοπηματική μεθόδευση, που έγινε με τη πλήρη ανοχή κι αποδοχή του προεδρείου της ΓΣ, από ορισμένους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ. Καταγράφουμε εδώ μόνο τις ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λάρισας, Α΄ Πέλλας, ΣΤ΄ Αθήνας και Φλώρινας, για τους εκπροσώπους των οποίων έχει επιβεβαιωθεί η μεθόδευση αυτή.

Οι εκπρόσωποι αυτοί, στις πρώτες τοποθετήσεις τους είχαν διατυπώσει με σαφήνεια το ΝΑΙ στη συνέχιση ή την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής (όπως εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί από τα πρακτικά της Γ.Σ., τα οποία καλούμε την ΟΛΜΕ να δημοσιοποιήσει άμεσα). Όμως, την ώρα της τελικής ονομαστικής ψηφοφορίας το ΝΑΙ έγινε ΟΧΙ ή ΛΕΥΚΟ. Με αυτόν τον τρόπο αλλοιώθηκε πλήρως το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που παρέμεινε και πάλι σαφώς πλειοψηφικό εναντίον της αξιολόγησης, αλλά δεν έφτασε το 66,7%, που χρειαζόταν για να επαναπροκηρυχθεί η απεργία-αποχή.

Οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στη σύσκεψη μετά τη ΓΣ των προέδρων συζήτησαν και προτάσεις που μπορούν να εξετάσουν τα ΔΣ ή και οι ΓΣ τους και αφορούσαν την:

Προκήρυξη από αύριο στάσεων εργασίας από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.
Συμμετοχή σε συντονισμό των εκπαιδευτικών σωματείων για να συνεχιστεί η απεργία-αποχή, ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα ενάντια στην αξιολόγηση. Προγραμματίζεται σχετική διαδικτυακή σύσκεψη την Τρίτη 19/10 στις 5 μμ.
Προκήρυξη άμεσα νέας ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ.
Οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ από Β΄ Αθήνας, Ε΄ Αθήνας, Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας- Μοσχάτου, Α΄ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι), Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Α΄ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα κλπ), Γ΄ Θεσ/νίκης, Ε΄ Θεσ/νίκης, Β΄ Αχαΐας, Εύβοιας, Ικαρίας-Φούρνων, Καστοριάς, Α΄ Κυκλάδων, Σάμου, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χανίων. Συμμετείχε στη σύσκεψη και ο εκπρόσωπος από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχίζει τον αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και για τη υπεράσπιση της Δημόσιας, Δωρεάν, Παιδείας!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Αναγνώστης και οι πρόσφυγες

Καταγγελία για εκδιώξη αστέγων από την περιοχή της Καμάρας γιατί «εμποδίζουν επιχειρηματικές επενδύσεις»