Κ. Ιγγλέζη:Νέα παράνομη λήψη DNA κατοίκων της Χαλκιδικής

Συνεχίζοντας τις πρακτικές τρομοκράτησης των πολιτών της Χαλκιδικής η ΕΛΑΣ ξανακάλεσε κατοίκους να καταθέσουν δείγμα γενετικού υλικού στις αστυνομικές αρχές.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πρωτοφανείς και παράνομες πρακτικές της ΕΛ.ΑΣ αναφορικά με τη λήψη δειγμάτων γενετικού υλικού” οι οποίες έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα από δικηγόρους, το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και πολίτες, ενώ έχει διαταχθεί και σχετική διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η λήψη γενετικού υλικού δια τη βίας – τόσο ψυχολογικής όσο και σωματικής –  από πολίτες είναι παράνομη και καταπατά τα ανθρώπινα και συνταγματικά τους δικαιώματα. Οι διωκτικές αρχές δημιουργούν μια παράνομη τράπεζα γενετικού υλικού με μόνο σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων” τονίζει ακόμη και προσθέτει ότι ” Η νομιμοποίηση τέτοιων αυταρχικών και παράνομων πρακτικών είναι επικίνδυνη και πρέπει όλοι μας να την καταδικάσουμε και να την αποτρέψουμε”  .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Αφρικανική Ένωση αποφάσισε την αναστολή της συμμετοχής της Αιγύπτου

Άμεση αντίδραση Αρείου Πάγου στην μήνυση των 27 δικηγόρων της Θεσσαλονίκης για την ΕΡΤ