Κατηγορίες για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος απήγγειλε Ισπανός δικαστής στη μικρότερη κόρη του Βασιλιά Χουάν Κάρλος, την πριγκίπισσα Χριστίνα.
Η είδηση αποκαλύπτεται από τον ισπανικό Τύπο που αναφέρει επίσης ότι η απαγγελία των κατηγοριών έπεται πολυετούς έρευνας που ενδεχομένως να ανοίγει την πόρτα για δίκη μελών της βασιλικής οικογένειας η οποία θα είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της χώρας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της El Pais, ο ειρηνοδίκης Χοσέ Κάστρο στην Πάλμα δε Μαγιόρκα, έχει παρουσιάσει κατηγορητήριο 200 σελίδων με στοιχεία εναντίον της 48χρονης πριγκίπισσας.
Επισημαίνεται ότι ο σύζυγός της, Ολυμπιονίκης παίκτης του handball, έχει κατηγορηθεί για κατάχρηση και άλλα αδικήματα που σχετίζονται με το μη κερδοσκοπικό του ίδρυμα Noos Foundation το οποίο πήρε συμβόλαια του δημοσίου για αθλητικά συνέδρια και άλλες δραστηριότητες.
Πηγή: www.euro2day.gr
