in

Ιδρυτική Συνδιάσκεψη για μία νέα Αριστερή Συλλογικότητα

Το μέλλον δε θα έρθει από μοναχό του

Την ιδρυτική τους συνδιάσκεψη θα πραγματοποιήσουν από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου στην Αθήνα μέλη των οργανώσεων Συνάντηση, Αναμέτρηση καθώς και πολλοί ανένταχτοι και ανένταχτες για να συγκροτήσουν μια νέα συλλογικότητα με σκοπό, όπως λένε, «να ανασυγκροτηθούμε και να πετύχουμε νίκες για τη βελτίωση των ζωών μας».

«Ξεκινάμε μια νέα κοινή πορεία για την αριστερά που χρειαζόμαστε και σε θέλουμε μαζί μας!» σημειώνουν στο κάλεσμα τους.

Μπορείτε να δείτε το κάλεσμα για τη νέα συλλογικότητα παρακάτω.

Η πρόταση για τις θέσεις της νέας οργάνωσης και η πρόταση για τον τρόπο λειτουργίας της, εδώ:

«Δεν θα μπορούσε να μας κινητοποιεί ισχυρότερη δύναμη από αυτή την ανάγκης. Της ανάγκης να φτιάξουμε έναν κόσμο με πραγματική δημοκρατία, δικαιοσύνη και ελευθερία για όλους και όλες.

Δεν μιλάμε στο όνομα άλλων.

Είμαστε οι πληττόμενες/οι της κρίσης.

Είμαστε αυτοί και αυτές που δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά.

Είμαστε αυτοί και αυτές που αναγκαζόμαστε να φύγουμε στο εξωτερικό για να δουλέψουμε.

Είμαστε αυτοί και αυτές που δουλεύουμε 2 δουλειές για να πληρώσουμε το νοίκι.

Είμαστε αυτοί και αυτές που αφήνουμε τον μισό μας μισθό στο ενοίκιο.

Είμαστε αυτοί και αυτές που ζητούν να συνηθίσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Είμαστε αυτοί και αυτές που κάθε φορά που διεκδικούμε το αυτονόητο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την βαρβαρότητα της κρατικής βίας και της θεσμικής καταστολής.

Είμαστε αυτοί και αυτές που πιστεύουμε βαθιά πως η κοινωνική χειραφέτηση προϋποθέτει νικηφόρους αγώνες για την έμφυλη ισότητα, το περιβάλλον και τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όλες.

Είμαστε αυτοί και αυτές που αρνούμαστε να συναινέσουμε στην νέα πραγματικότητα της φτώχειας, της επισφάλειας και της ανεργίας.

Όμως δεν μας αρκεί να τα λέμε σωστά. Πρέπει να είμαστε χρήσιμοι και χρήσιμες. Η Αριστερά ή θα αναλάβει συλλογικά να κουβαλήσει το φορτίο των συλλογικών αγώνων και να δοκιμαστεί, ή θα ηττηθεί μαζί με την ατολμία της και τις εμμονές της στην αναζήτηση της ασφάλειας μίας μοναδικής αλήθειας, χωρίς να κληθεί ποτέ να την εφαρμόσει.

Όσοι και όσες βρεθήκαμε τα τελευταία χρόνια σε κοινούς αγώνες για ελευθερίες, στα σωματεία για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, στις δομές αλληλεγγύης, στις σχολές, σε κοινωνικούς χώρους, σε πρωτοβουλίες, σε στέκια γειτονιάς, προερχόμενοι και προερχόμενες από διαφορετικά ρεύματα της αριστεράς, κοινωνικά κινήματα και ιστορικές παρακαταθήκες, στις 11-13 Μαρτίου θα κάνουμε το κρίσιμο βήμα και να συγκροτηθούμε σε μία κοινή συλλογικότητα.

Η ίδρυσή μας δεν είναι η κατάληξη αυτής της πορείας. Είναι η εκκίνηση μίας διαδικασίας που θα δώσει πείσμα, αυτοπεποίθηση και ορατότητα στους αγώνες και τις επιθυμίες των από κάτω. Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε τον μαζικό χώρο οργάνωσης και δημοκρατικής έκφρασης όλων εκείνων των αγωνιστών/αγωνιστριών που βλέπουν τους εαυτούς τους στους χαμένους της κρίσης, και τους καλούμε να συνδιαμορφώσουν αυτή την προσπάθεια.

Δεν μας αρκεί να εκφράσουμε την κοινωνική διαμαρτυρία, επιθυμούμε να συμβάλλουμε στην κοινωνική δημιουργικότητα: να εντοπίσουμε και να ενισχύσουμε εκείνες τις ιδέες, τις πράξεις, τις ριζοσπαστικές ανάγκες, οι οποίες μπορούν να συγκροτήσουν ένα πραγματικά αντίπαλο δέος στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Να φτιάξουμε, ό,τι λείπει. Με τα υλικά και τις δυνατότητες του σήμερα, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα αύριο στο οποίο θα μπορούμε να αναπνεύσουμε.

11-12-13 Μαρτίου: Ιδρυτική Συνδιάσκεψη για μία Νέα Αριστερή Συλλογικότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Απορρίφθηκε η προσωρινή αίτηση των ασφαλιστικών που κατέθεσε ΜΚΟ απειλώντας μετανάστρια με έξωση

24o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (προτάσεις Β’ μέρος)