Με μια πολύ μαζική συγκέντρωση εργαζόμενοι στον κλάδο των εμφιαλωμένων, συλλογικότητες της πόλης, πολιτικές οργανώσεις, εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι απέδειξαν ότι ο αγώνας των εργατών-τριών της «Μαλαματίνα» για την ανάκληση των απολύσεων και για εργασία με αξιοπρέπεια κάθε άλλο παρά μοναχικός είναι. Η σημερινή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών στην οποία κάλεσε το σωματείο εργατοϋπαλλήλων στη «Μαλαματίνα» και συμμετοχή είχε και παλμό. Κυρίως όμως είχε την πεποίθηση ότι αγώνας αυτός αφορά όλη την πόλη.
Όπως είπε και ο πρόεδρος του σωματείου εργατοϋπαλλήλων ευχαριστώντας όλους τους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες που συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση «ο αγώνας των απεργών στη Μαλαματίνα είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης αλλά και μιας νεολαίας που προσπαθούν να κρατήσουν φιμωμένη».
Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλλά και της διαδήλωσης που στην κεφαλή της είχε τους απολυμένους εργαζόμενους της «Μαλαματίνα», χιλιάδες άτομα φώναζαν συνθήματα «νίκης της απεργίας των εργαζομένων», κατά του νόμου Χατζηδάκη που αποτελεί εφαλτήριο για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και υπέρ μιας εργασίας με κατοχυρωμένα δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αυτό άλλωστε διεκδικούν με τον πολυήμερο αγώνα τους οι απεργοί που εκτός από την ανάκληση των απολύσεων αντιστέκονται στην μεθόδευση της εργοδοσίας που με την αστυνομοκρατία, τη βία των ΜΑΤ και τις απολύσεις επιχειρεί να επιβάλλει ένα καθεστώς ατομικών συμβάσεων και μια ακόμη μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας των εργαζομένων η νέα διοίκηση της «Μαλαματίνα» έχει προχωρήσει σε προσλήψεις ατόμων με ατομικές συμβάσεις προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε στο ΥΜΑΘ όπου ο γραμματέας του σωματείου διάβασε το ψήφισμα του σωματείου με τα αιτήματά των εργαζομένων.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι εδώ και τρία χρόνια έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 20% ενώ στήριξαν το πρόγραμμα εξυγίανσης προκειμένου να επιβιώσει η επιχείρηση. Οι δεσμεύσεις του προγράμματος εξυγίανσης που αποτυπώνονται και σε δικαστικά απόφαση διασφάλιζαν τις θέσεις εργασίας και τις αποδοχές αλλά, όπως είπε, «ούτε τρεις μήνες δεν πέρασαν και ξεχάστηκαν όλα». «Το νέο καθεστώς εργοδοσίας συνοδεύτηκε από απολύσεις και εκβιασμούς. Δεν μπορούν να απολύουν εργαζόμενους και να προσλαμβάνουν άλλους για να τους χρησιμοποιούν ως απεργοσπαστικό μηχανισμό. Απευθυνόμαστε στους νέους ιδιοκτήτες που τους χαρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος των δανείων και των χρεών προς ασφαλιστικά ταμεία τώρα κάνουν ότι δε γνωρίζουν» σημείωσε ο γραμματέας του σωματείου δηλώνοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελικά δικαίωση.
Νέα ραντεβού των εργαζομένων ορίστηκαν καθημερινά έξω από το εργοστάσιο στο πλαίσιο των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν κηρυχθεί μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη αλλά και το Σάββατο στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ.