in ,

Η κυβέρνηση απαξιώνει καθημερινά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια – Διαμαρτυρία υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη

Γεμάτες οι κλίνες ΜΕΘ για Covid στα νοσοκομεία της πόλης

Την κυβερνητική πολιτική που απαξιώνει την υγεία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια κατήγγειλαν υγειονομικοί στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ στην Αριστοτέλους μετά από πανελλαδικό κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ.

«Σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι κλίνες ΜΕΘ για Covid είναι γεμάτες, όπως και τα κρεβάτια που στήνονται εκτός εντατικών. Καθημερινά επεκτείνονται οι κλίνες Covid σε άλλες κλινικές και αποσπάται προσωπικό μη ειδικό για νοσηλεία ασθενών Covid. Τα εξωτερικά ιατρεία και τα Τακτικά χειρουργεία είναι ακόμη κλειστά, με ό,τι σημαίνει αυτό για την ακεραιότητα της ζωής των χρόνιων ασθενών αλλά και όσων πάσχουν από ασθένειες της κοινής νοσηρότητας ή άλλων που δεν έχουν διαγνωστεί» τόνισε η Δ. Κατσίμπα πρόεδρος της ΕΝΙΘ.

Ανέφερε μάλιστα πως από τις 18 κλίνες ΜΕΘ που έχει το Παπαγεωργίου είναι κατειλημμένες οι …31 και από τις 26 του ΑΧΕΠΑ είναι κατειλημμένες και πάλι οι …31. Αυτό συμβαίνει καθώς καταλαμβάνονται άλλες κλινικές, όπως των εγκαυμάτων και των αναπνευστικών λοιμώξεων, για να δημιουργηθούν κλίνες για Covid.

«Η κυβέρνηση επιμένει στην εμμονή της να μην επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα που θα έδινε μια λύση στην υγειονομική κρίση. Αντίθετα τους προφυλάσσει και τους ενισχύει. Το ΕΣΥ, όπως έχει προαναγγελθεί, οδεύει προς ιδιωτικοποίηση» σημείωσε ακόμη η κα Κατσίμπα καλώντας όλους τους πολίτες να συνταχθούν με τους υγειονομικούς για την προάσπιση της υγείας, της παιδείας, των κοινωνικών, εργασιακών δικαιωμάτων.

Από την πλευρά της η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του σωματείου του ΑΧΕΠΑ και μέλος του Γ. Σ της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε: «Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν. Έχουν χαθεί τόσες ζωές και η κυβέρνηση επιμένει να μην επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές. Τα νοσοκομεία είναι νοσοκομεία μίας νόσου, και εξετάσεις, όπως επείγουσες στεφανιογραφίες, δε μπορούν να γίνουν». Αναφέρθηκε, ακόμη, στη τρομοκρατία των διοικήσεων των νοσοκομείων εναντίον συνδικαλιστών και άλλων εργαζόμενων γιατί, όπως είπε, «δε θέλουν να βγαίνει προς τα έξω η πραγματική κατάσταση των νοσοκομείων».

Κάλεσε, τέλος, στην απεργία στις 6 Μάη που έχει κηρύξει και η ΑΔΕΔΥ «για να διεδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε, σύμφωνα με τις ανάγκες μας».

«Οι εργαζόμενοι λένε όχι στον εμπαιγμό και τη κοροϊδία. Το ΕΣΥ είναι σε χειρότερη κατάσταση από πριν την κρίση» επεσήμανε ο Θ. Κωνσταντινίδης από την Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζοντας πως οι διεκδικήσεις αφορούν το αυτονόητο: «την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, τη μονιμοποίηση των εκτάκτων, προσλήψεις και μία υγεία ποιοτική για τους πολίτες»

Διαμαρτυρία στο Παπανικολάου κατά την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη

Όπως ανέφερε η Ε. Σιώτου, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων το νοσοκομείου Παπανικολάου, το Σάββατο, ημέρα που ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το νοσοκομείο για να εγκαινιάσει 18 κλίνες ΜΕΘ, θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία την οποία καλεί το νοσοκομείο και η ΕΝΙΘ.

Σύμφωνα με την Ε. Σιώτου, αυτές οι κλίνες που τοποθετήθηκαν σε ένα προκατ κτίριο δε μπορούν να λειτουργήσουν καθώς απαιτείται η πρόσληψη 100 νέων εργαζομένων. «Δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος στο τμήμα και δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη. Μαζεύουν νοσηλευτές από διάφορα τμήματα που είναι ήδη κουρασμένοι και έχουν ένα χρόνο να πάρουν άδεια, αποδυναμώνοντας τις άλλες μονάδες».

Όσον αφορά στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο, ανέφερε πως σήμερα η εφημερία ξεκίνησε με 1 κλίνη ΜΕΘ άδεια ενώ παράλληλα είναι γεμάτες 173 απλές κλίνες Covid.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Παρεμβάσεις της Πόλης Αλλιώς ενάντια στον αντιδημοκρατικό νόμο για τις δημοτικές εκλογές

Φοιτητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη- «Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς»