Τέσσερις και σήμερα λοιπόν για τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και ο ελληνικός τύπος σχολιάζει τις στρατηγικές των δύο μεγάλων κομμάτων, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται και η κρίσιμη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη με θέμα το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Η εφημερίδα «Τα Νέα» παρουσιάζει έρευνα της με τον χάρτη των υποκλοπών στα κεντρικά γραφεία των κομμάτων, ένα ρεπορτάζ που αναμένεται να σχολιαστεί.
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» κυκλοφορεί με τίτλο “Νοσταλγοί σκοτεινών εποχών”, και σημειώνει πως “Στα άκρα οδηγεί την πόλωση ο Αντ. Σαμαράς, καλύπτοντας τη ρητορική των σκληροπυρηνικών της Ν.Δ. Ο πρωθυπουργός υιοθέτησε το ψυχροπολεμικό δόγμα των δύο κόσμων που είχε προβάλει με εμφυλιοπολεμικές αναφορές ο Μ. Βορίδης”.
Η εφημερίδα «Αυγή» έχει τίτλο “Φοροελάφρυνση για χαμηλά – μεσαία στρώματα”. Σημειώνει πως “Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτηθεί από τις εκλογές με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε «ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση», που θα κινείται στον αντίποδα της φορολογικής πολιτικής της Ν.Δ., παρείχε ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε χθες στην τηλεόραση του ΑΝΤ1”.
Η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» τιτλοφορεί “Δυνατό ΚΚΕ ή «λευκή επιταγή» στη συνέχιση του αντιλαϊκού δρόμου;”. Η εφημερίδα αναφέρει ότι “στις 26 Γενάρη, μία νέα κυβέρνηση θα πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για να βαδίσει στα ίδια χνάρια, της ΕΕ, των μονοπωλίων. Την επόμενη μέρα, οι νέοι και ο λαός χρειάζονται δυνατό το ΚΚΕ, σίγουρη εγγύηση για το σήμερα και το αύριο. Δυνατό στη Βουλή για την ταξική πάλη, τη συμμαχία, την ανατροπή!”
Η «Καθημερινή» έχει τίτλο “Κρίσιμη Πέμπτη στην ΕΚΤ για Ελλάδα” και τονίζει ότι “ισχυρό πλήγμα θα είναι για τη χώρα εάν η ΕΚΤ αποφασίσει, μεθαύριο Πέμπτη, να εξαιρέσει τα ελληνικά ομόλογα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το Spiegel”.
Η εφημερίδα «Τα Νέα» έχει τίτλο “Κοριοί στα κόμματα. Ο χάρτης των υποκλοπών” και φιλοξενεί έρευνα της εφημερίδας η οποία αναφέρει ότι «Ίχνη τηλεφωνικών υποκλοπών σε σημεία όπου έχουν την έδρα τους πολιτικά κόμματα κατέγραψε η ειδική συσκευή την οποία είχαν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ». Σε 17.371 μετρήσεις που έγιναν από τις 6 έως τις 18 Ιανουαρίου, με το Cryptophone 500, εντοπίστηκαν εκατοντάδες παρεμβολές στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε σημεία πολιτικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας – μεταξύ των οποίων η περιοχή των γραφείων της ΝΔ στη Συγγρού και του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου».
Η εφημερίδα «Έθνος» σημειώνει σήμερα Τρίτη ότι “Κλειδί το 19% για το εκλογικό αποτέλεσμα”. «Στους ψηφοφόρους της τελευταίας στιγμής, που αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα της εκλογικής βάσης, καθώς φτάνει το 19%, στρέφουν το ενδιαφέρον τους τα κόμματα. Η προσέλκυση αυτού του τμήματος των ψηφοφόρων από τους πολιτικούς αρχηγούς θα κρίνει και το εκλογικό αποτέλεσμα» τονίζει.
Η εφημερίδα «Δημοκρατία» έχει τίτλο «Οι όμηροι του ελβετικού Φράγκου» και γράφει ότι “όμηροι του ελβετικού φράγκου έχουν καταστεί 65.000 δανειολήπτες, κυρίως στεγαστικών δανείων, οι οποίοι μετά και την πρόσφατη ανατροπή στην ισοτιμία του ελβετικού νομίσματος με το ευρώ χρωστούν στις τράπεζες πολυ περισσότερα από όσα δανείστηκαν, παρά τη μακρόχρονη εξυπηρέτηση των οφειλών τους”.
“Αύξηση φόρων για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ” αναφέρει στο εξώφυλλο του ο «Ελεύθερος Τύπος» και σημειώνει ότι “υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις επιφυλάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μισθωτούς, συνταξιούχους που έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ, κυρίως δε σε όσους αποκτούν εισοδήματα από άλλες πηγές όπως ενοίκια, αγροτικές εκμεταλλεύσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα”.
Με «Το βλέμμα στην ΕΚΤ» κυκλοφορεί σήμερα η «Ημερησία» και σημειώνει ότι “από τις πλέον σημαντικές συνεδριάσεις της ΕΚΤ θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη. Ο Μ. Ντράγκι, παρά τις αντιδράσεις του Βερολίνου, ετοιμάζεται να αποφασίσει την αγορά κρατικών ομολόγων συνολικού ύψους άνω του μισού τρισ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας, καθώς και την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη”.
Τέλος, η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» δίνει «Παράταση υπό όρους» και σχολιάζει ότι “η Ευρωζώνη είναι διατεθειμένη να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενο αίτημα της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης για εξάμηνη παράταση του ισχύοντος προγράμματος, αλλά αυτό θα συνοδεύεται από συγκεκριμένους όρους και φυσικά την τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την Ελλάδα”.
Photo Credit: SOOC
