Με τις παραστάσεις της τραγωδίας του Σοφοκλή “Αντιγόνη” που θα παρουσιάσει στο δημοτικό θέατρο Κήπου η ομάδα “Omerta Theatre”, την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014, στις 21:15, συνεχίζονται οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
	Λίγα Λόγια για το έργο: Η αντίθεση στην εξουσία, θέτοντας υπεράνω πάντων το υψηλό φρόνημα, τη θεϊκή ευσέβεια, την αδελφική αγάπη. Η πλάνη της εξουσίας. Η ανθρώπινη επιλογή της υποταγής. Η σοφία που δεν γίνεται πιστευτή. Η αρσενική εξουσία έναντι της γυναικείας αντοχής. Και η αγάπη που πεθαίνει.
	Η παράσταση “συνομιλεί” με το έργο “αιρετικά”, με τη συνδρομή αποσπασμάτων από τα κείμενα του Αισχύλου από τους Επτά επί Θήβας , της Ισμήνης του Γιάννη Ρίτσου και της Αντιγόνης του Ζαν Ανούιγ.
Η ομάδα “Omerta Theatre” δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη, από οκτώ νέους ανθρώπους που ασχολούνται με το θέατρο και μοιράζονται κοινούς στόχους και προβληματισμούς.
Συντελεστές:
Μετάφραση – Διασκευή: Ελένη Μερκενίδου
	Σκηνοθεσία: Παύλος Δανελάτος
	Μουσική: Κώστας Βοζίκης
	Κινησιολογία: Μελπομένη Βασιλικού
	Δραματολογία: Δήμητρα Μήττα
	Σκηνικά – Κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης
	Μακιγιάζ: Μαντώ Καμάρα
	Βοηθοί σκηνοθέτη: Βαλάντης Γαργάνης, Παναγιώτα Λιάμπου
	Υπεύθυνοι παραγωγής και επικοινωνίας: Ζαχαρίας Σπανός, Ιωάννα Σιδηροπούλου, Κυριακή Τριανταφυλλίδου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Φούλης Μπουντούρογλου, Γιάννης Βαρβαρέσος, Χριστίνα Γυφτάκη, Δημήτρης Δάγκαλης, Νίκος Κουνέλης, Ορέστης Κωνσταντινίδης, Λιλιάνα Νίγκρο, Θοδωρής Πολυζώνης, Ιωάννα Ρέτσα.
	Τιμές εισιτηρίων:
	•    Προπώληση (Θέατρο Κήπου & εκδοτήριο Πλ. Αριστοτέλους): 10€ κανονικό και 8€ φοιτητικό.
	•    Πριν από τις παραστάσεις: 12€ κανονικό, 10€ φοιτητικό και 6€ για μαθητές, εκπαιδευτικούς, ΑμεΑ και ανέργους.

