in

H Κούβα διαψεύδει ότι έχει στείλει στρατεύματα στη Συρία

H Κούβα διαψεύδει ότι έχει στείλει στρατεύματα στη Συρία

Η κυβέρνηση της Κούβας διέψευσε χθες Σάββατο δημοσιεύματα τα οποία χαρακτήρισε «ανεύθυνα και ανυπόστατα», σύμφωνα με τα οποία η Αβάνα έχει αναπτύξει στρατεύματα στη Συρία για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Χεράρδο Πενιαλβέρ, στέλεχος του ΥΠΕΞ της Κούβας, «διαψεύδει κατηγορηματικά (…) τις ανεύθυνες και ανυπόστατες πληροφορίες περί υποτιθέμενης παρουσίας στρατευμάτων της Κούβας στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία», ανέφερε κυβερνητική ανακοίνωση.

Το Ινστιτούτο Κουβανικών και Κουβανοαμερικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι δημοσίευσε την Τρίτη μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία από πηγή που δεν κατονόμασε, σύμφωνα με την οποία στρατιώτες της Κούβας εντοπίστηκαν στη Συρία να «υποστηρίζουν τον δικτάτορα της Συρίας Άσαντ και τη ρωσική επέμβαση σε αυτή τη χώρα».

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε την πληροφορία αυτή την Τετάρτη, επικαλούμενη τόσο το Ινστιτούτο, όσο και έναν μη κατονομαζόμενο Αμερικανό αξιωματούχο ο οποίος την «επιβεβαίωσε». Παράλληλα, η πληροφορία κυκλοφόρησε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φορολογία, μισθοί και συνταξιοδοτικό στο επίκεντρο του Τύπου

Επανέρχεται το κουαρτέτο στην Αθήνα;