Ως «απαράδεκτη» καταγγέλει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ την κυβερνητική απόφαση να εκδοθεί «εν κρυπτώ» μέσα στον Αύγουστο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο στην ουσία απελευθερώνονται οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας.
Όπως τονίζει η ΓΣΕΕ, οι φόβοι των εργαζομένων ότι το συγκεκριμένο διάταγμα θα οδηγήσει σε απολύσεις παλαιών εργαζομένων με στόχο την πρόσληψη νέων φθηνών υπαλλήλων επιβεβαιώθηκαν σήμερα με την κοινοποίηση της πρώτης απόλυσης σε 55χρονο οδηγό των ΚΤΕΛ Καλαμάτας.
Η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει την αγανάκτησή της «ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική στήριξης εργοδοτών και μάλιστα ενός κλάδου μεγαλοεργοδοτών οι οποίοι εκτελούν μονοπωλιακά τις δημόσιες υπεραστικές συγκοινωνίες».
Ταυτόχρονα, χαρακτηρίζει αδιανόητο «η εμπειρία και η ικανότητα ενός οδηγού η οποία σχετίζεται άμεσα με τη γενικότερη οδική ασφάλεια να απαξιώνεται με στόχο να γεμίσουν κάποιοι με περισσότερα χρήματα τις τσέπες τους».
Η Συνομοσπονδία τονίζει πως στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και απαιτεί από την Κυβέρνηση την άμεση λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε, όπως επισημαίνει, να μη βρεθούν στο δρόμο ακόμη χιλιάδες εργαζόμενοι.
