in

Γκ. Τσίμερ: Να μη μιλούν για ευρωπαϊκές αξίες όσοι θέλουν να ταπεινώσουν την ελληνική κυβέρνηση

Γκ. Τσίμερ: Να μη μιλούν για ευρωπαϊκές αξίες όσοι θέλουν να ταπεινώσουν την ελληνική κυβέρνηση

Η αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Γκάμπι Τσίμερ (Die Linke) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου της αναζωπύρωσης του εθνικισμού και του ρατσισμού στην Ευρώπη.

“Η άνοδος εθνικιστικών και ξενοφοβικών κινημάτων στην Ευρώπη, οι επιθέσεις νεοναζί σε πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, οι παραστρατιωτικές παρελάσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις, ο εθνικιστικός εξτρεμισμός βρίσκουν ξανά πρόσφορο έδαφος”, γράφει σε σημερινό άρθρο της στην αριστερή εφημερίδα του Βερολίνου Neues Deutschland (πρώην όργανο της ΚΕ του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Λ.Δ. της Γερμανίας) η αριστερή πολιτικός.

Από το φόβο αντιδραστικών και ρατσιστικών δηλώσεων το ευρωκοινοβούλιο ματαίωσε μάλιστα σχετικές συζητήσεις στην ολομέλεια του σώματος με αφορμή την έναρξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση του Αουσβιτς, αναφέρει η Τσίμερ.

Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας “Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά – Βόρεια Πράσινη Αριστερά” στο ευρωκοινοβούλιο, βλέπει στη συμπεριφορά αυτή έναν κίνδυνο για την ευρωπαϊκή ενότητα. “Η Ευρώπη βρίσκεται στο δρόμο να αυτοδιαλυθεί.

Αυτό φαίνεται και από την αντιμετώπιση της Ελλάδας: Οποιον δεν τον προβληματίζει η ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα, όποιος θέλει να ταπεινώσει την υποστηριζόμενη από την πλειοψηφία αριστερή κυβέρνηση, θα πρέπει να πάψει να μιλά για ευρωπαϊκές αξίες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στην απόλυση 4.500 εργαζομένων προχωρεί η Siemens

Κρ. Λαγκάρντ: Πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα των τραπεζιτών