in

Για το μεροκάματο κουβέντα

Κάμπινγκ εποχιακών εργατών γης στην περιοχή της Μανωλάδας Ηλείας σχεδιάζει να δημιουργήσει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, «στόχος είναι να δοθεί λύση στο μείζον ζήτημα της στέγασης των εργαζόμενων μεταναστών, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε αντίστοιχα προβλήματα, όπως έγινε κατά την περασμένη άνοιξη».

Επίσης, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, «εκτός από την στέγαση, θα πρέπει με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε την προστασία των μεταναστών – εργατών γης, οι οποίοι θα πρέπει να απολαμβάνουν της δέουσας ασφαλιστικής κάλυψης και των ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας».

Η Περιφέρεια δηλαδή δημιουργεί στρατόπεδα εργασίας, στα οποία δεν έχει διευκρινίσει ακόμη αν θα επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος. Παράλληλα θεωρεί «προβλήματα» τα όσα έγιναν την περασμένη άνοιξη. Την απόπειρα ανθρωποκτονίας δηλαδή κατά μεταναστών-εργατών από τα αφεντικά τους, επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα. Και για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, προχωρά σε ακόμη μία παρέμβαση υπέρ των αφεντικών, προσφέροντας στέγη ακριβώς σε αυτούς.

Μειώνει δηλαδή ακόμη περισσότερο το εργασιακό κόστος, δίχως να αναφέρει καν τη λέξη μεροκάματο. Την υποχρέωση δηλαδή των εργοδοτών να δίνουν τέτοιο μισθό ώστε να μπορεί να εργάτης γης να εξασφαλίζει την επιβίωση του, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η στέγαση.

Η παρέμβαση δηλαδή υπέρ ενός σύγχρονου σκλαβοπάζαρου, βαπτίζεται παρέμβαση υπέρ των δικαιωμάτων των εργατών και η απόλυτη μετακύληση του εργοδοτικού κόστους στο κράτος, κοινωνική παροχή.

Υγ. Φήμες ότι η ΓΣΕΕ θα συγχρηματοδοτήσει το έργο ελέγχονται ως ανακριβείς. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέο διάγγελμα Ομπάμα

9 παρατηρήσεις για την πτώση των βάσεων