Σε ανακοίνωση του το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης αναφέρει πως “το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ) υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και λαμβάνει επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών και Εξωτερικών. Πέρα των κρατικών επιχορηγήσεων, τα δίδακτρα της Σχολής Βαλκανικών και Σλαβικών Γλωσσών που διατηρεί στο επταώροφο κτίριο του, αλλά κυρίως η δουλειά και η συνέπεια των καθηγητών και καθηγητριών του εξασφαλίζουν τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος και των δομών του. Παρ’ όλα αυτά εδώ και χρόνια το ΙΜΧΑ δεν πληρώνει τους εργαζόμενους του”.
“Έπειτα από τις μακρόχρονες αλλά μάταιες προσπάθειες των καθηγητριών για καταβολή των οφειλομένων, προχώρησαν μαζικά σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας καθώς αναμένουν και τη εκδίκαση της υπόθεσής τους, ζητώντας άμεσα την καταβολή των δεδουλευμένων τους που αφορούν τόσο σε μισθούς όσο και σε δώρα και επιδόματα. Οι οφειλές ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ ενώ υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που καθηγήτριες έχουν να λαμβάνουν μισθούς του 2010.
Το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης βρίσκεται δίπλα σ’ όλους τους εργαζόμενους και το δικαίωμά τους σε αξιοπρεπή, ασφαλή και σταθερή εργασία. Γι’ αυτό και δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη και την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον αγώνα που ξεκίνησαν οι καθηγήτριες του ΙΜΧΑ για τη διεκδίκηση αυτών που δικαιωματικά τους ανήκουν, δηλαδή την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων τους και την άμεση επαναπρόσληψή τους και καλούμε όλους να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να παραστούν την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου και ώρα 9πμ στο δικαστικό μέγαρο όπου και εκδικάζεται η υπόθεσή τους” καταλήγει η ανακοίνωση του Δικτύου.
